Сину англійської королеви Гіти та київського князя Володимира Мономаха Мстиславу подарували чудодійну ікону. А її вкрали до Росії. Але…

Ми вже знаємо, як донька київського князя Ярослава Мудрого, королева Норвегії Єлизавета, врятувала англійську принцесу Гіту, виростила її і віддала за київського князя Володимира Мономаха.

А ось їхній син Мстислав, який став князем Київської Русі, був настільки шанованим у Європі, що його по праву називали Великим.

За мудрість правління нащадка матері, англійської принцеси Гіти, вже княгині Київської, та батька князя Володимира Мономаха обожнювала вся Європа. Особливо у Візантії, за будівництво нових храмів.

Володимир Мономах, батько Мстислава

Саме Мстиславу подарували чудодійну ікону Матері Божої, яку намалював ще за її життя апостол Лука. Вона стала головною святинею Київської Русі. Її оберегом.

Мстислав Великий

Самого ж Мстислава за святість було після смерті канонізовано.

Але суздальський князь Андрій Боголюбський (знаючи, як він палив Київ, знищував християн і церкви, навряд чи його можна таким назвати) вкрав цю ікону і розмістив її у Владімірі.

До речі, він син Юрія Долгорукого, який заснував село Москов. Але Київ його не прийняв, отруїли за недобрі справи…

Як годиться в російській пропаганді, видумав Андрій історію про віщий сон… І тепер ця святиня відома як Матір Божа Володимирська (Вишгородська).

Далі вкрадену у Києва ікону перенесли в Москву. Знаючи її чудодійні властивості, до неї молились всі російські царі.
В час безбожництва СРСР ікона була поміщена в Третьяковську галерею.
Вона має унікальну цінність, адже список датований V століттям.

Зрозуміло, що за весь час ніхто й не думав у Москві віддати ікону, подаровану київському князеві, синові англійської принцеси Гіти та Мономаха, Україні. А тим більше визнати, що її викрали так безбожно, спаливши в Києві церкви та монастирі.

Княжна Гіта

Але коли вже в Москві вирішили забрати ікону до РПЦ, сталось велике і справедливе диво – при передачі патріарху ікона тріснула і розсипалась.

– Матерь Божья уже не с нами, – почувся шепіт.

Бо є БОЖІ закони!

І може, саме Матір Божа, в особі всіма нами любимого Бориса Джонсона, з погляду віків, через сина англійської королеви Гіти, святого Мстислава, заявляє:

«Ми не заспокоїмось, доки Путін не буде переможеним Україною».

З Англією Україну пов’язує ще чимало неймовірних історій. Зокрема про долю потомків київської княжни Агати. Вона стала прабабусею неймовірного Річарда Левове Серце і матір‘ю королеви Шотландії Маргарити Святої!

Так, саме святої, бо і її канонізовано! Але про це детальніше іншим разом.
Ви уявляєте, чиї ми нащадки?! І розумієте тепер, чому орки палають страшною заздрістю і бажанням вкрасти наше коріння, наші цінності, нашу історію.

Бо вона славна! Духовна!
Тому Христос Воскрес! Воскресне Україна!

Розкажіть і цю правду кому можете. Бо це наша реальна історія.

Тетяна Редько