Від самого початку війни в різних куточках Вінницької області волонтери організували гуманітарні штаби і, окрім іншої діяльності, налагодили переробку м’яса птиці від компанії «МХП» на тушонку, яку відправляють на передову.

Але турботи та допомоги наразі потребують і вінничани. Є люди, які у Вінниці залишились без роботи, а подекуди пенсій та соціальних виплат не вистачає на найнеобхідніше.

Не залишають волонтери поза увагою і потреби медичних закладів, особливо ті, в яких лікують поранених захисників України.

Щоб допомогти містянам, волонтери та найбільший в області агровиробник влаштували для малозабезпечених акцію турботи.

Старші по будинках формують перелік людей, які потребують допомоги, а волонтери доставляють пакування з м’ясом курки.

За словами волонтера та громадського діяча Сергія Кудлаєнка, від початку акції турботи у Вінниці роздали понад 20 тонн продукції МХП за сприяння Благодійного фонду «МХП-Громаді».

«Окрім того, що агропромислова компанія МХП надає якісну продукцію для наших захисників на передовій, щотижня абсолютно безкоштовно підприємства агрохолдингу надають волонтерам харчові продукти, один із видів – це м’ясо птиці. Цією продукцією ми на сьогодні забезпечуємо заклади охорони здоров’я, які лікують поранених, в тому числі військовий госпіталь, тероборону, заклади громадського харчування, які годують безкоштовно переселенців, військових та інші спецпідрозділи.

Завдячуючи такій тристоронній співпраці, ми сьогодні маємо можливість абсолютно чітко і системно допомагати цим людям», – каже вінничанин.

Довідка: від початку війни агроіндустріальна компанія МХП безкоштовно передала більше 8 тисяч тонн курятини на суму майже 500 млн грн.