Бо після того, як відкрито назвав путіна мультимільярдером та “папою олігархів і бандитів” відчуває, що скоро за ним прийдуть”.

На сімдесятий день війни фсбешник Гіркін публічно заявив, що війна в Україні це спроба відвести увагу російського суспільства від того, що країна розкрадена і що вона розвалюється.

І що найжорстокіші методи використає кремлівська верхівка і проти свого народу, і проти українського.

“Бо хто ж захоче проміняти вкрадені мільярди доларів на палицю в дупі, як друг росії лівійський диктатор Каддафі”.

Замість того, щоб зробити ЛДНР вітриною руського міра, де би люди жили краще, ніж в Україні, там зробили резервацію, “заповедником де..ьма”. До влади допустили шахраїв, злодіїв та брехунів. Вони розікрали величезні ресурси. І ніякого кращого життя народу не забезпечили.

Українці живуть краще, тому й не прийняли ідею “руської убогої та несправедливої весни”. А після тих звірств, які принесла “визвольна армія” в окуповані міста та села, нічого іншого крім ненависті українці вже не відчуватимуть до росії.

Тому війну в Україні кремль вже може вважати програною. Ось такою тепер стала риторика ідейного натхненника створення луганської та донецької народних республік.

Нагадаємо, що саме за ним у 2014 році пішли всі продажні силовики двох східних областей України. А зараз він же каже, що війну росія не виграє, бо всі ресурси розкрадені путіним і його однокласниками та друзями, для яких він став надійним дахом на 22 роки.

Як повідомляють англійська та американська розвідки, в московських кабінетах влади розпочалася метушня з приводу повномасштабного вторгнення в Україну. Чиновники ап і, навіть, депутати думи та деякі міністри кажуть, що путін не попередив кабмін і держдуму про плани розпочати війну з українським народом. Більше того, кремлівська челядь зізнається, що не розуміє, яких цілей росія домагається в Україні.

Більшість працівників уряду росії, адміністрації президента РФ та депутатів держдуми не мають плану дій на цей випадок у фінансовій сфері, в економіці, і в пропаганді. Яка вже втрачає стрій та одностайність.

Повідомляється, що сам путін не був готовий до такого розвитку подій на театрі бойових дій. Він розгублений і шукає спосіб вийти із складної політичної ситуації, не втративши свою популярність у росіян. Тому він поступово змінює мету вторгнення та починає уникати безглуздих термінів на кшталт “денацифікація українців”.

Однак, на думку військових аналітиків підтверджену гіркіним-стрєлковим, єдиним способом збереження путінського реноме залишається безглузда, смертельна для самої росії війна.

До речі, депутати держдуми, які ще на початку року, за завданням керівництва, підписали звернення до Путіна із проханням визнати незалежність т.зв.”ЛНР” і “ДНР”, взагалі “почуваються ідіотами”.

Кажуть, що їх використали, і вони не здогадувалися, що це стане початком повномасштабної безпричинної війни. Що ж, тепер крім них цю ситуацію в середині росії не змінить.

Тим часом своє вторгнення в Україну з метою окупації російський злочинний режим продовжує називати “спецоперацією зі звільнення Донбасу”. Але, якщо кремлівський режим на вимогу міжнародних безпекових структур не припинить свою агресію проти незалежної країни, є вірогідність, що путін у своїй промові на День Перемоги 9 Травня офіційно оголосить війну Україні.

Судячи з тенденції до ескалації військових дій на східному напрямку та нищівного обстрілу ракетами всієї території України, москва вибирає війну. І лукава маячня про донбас, після окупації херсонщини, частини запорізької, дніпропетровської, миколаївської та харківської областей, не що інше, як чергова спроба вкотре обдурити увесь світ.

Вадим Снігур