Поліцейські задокументували факт незаконної передачі наркотиків до Ладижинської виправної колонії.

3 травня до відділення поліції №3 (м. Ладижин) Гайсинське районне управління поліції надійшло повідомлення про кримінальне правопорушення у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.

Працівниками Ладижинської виправної колонії під час огляду посилки, адресованої одному із ув’язнених, в овочах, що йому прийшли, а саме – в середині картоплі, виявлено два прозорі поліетиленові згортки з вмістом кристалічної речовини білого кольору, схожої на наркотичну.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група. Працівниками поліції вилучено дану речовину та направлено для подальшого проведення досудової експертизи. Посилка надійшла з Дніпропетровської області.

З метою встановлення каналу надходження забороненої речовини до даної установи та осіб, причетних до відправлення посилки слідчі розпочаи досудове розслідування за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.