Ось, що повідомляє пресслужба Вінницької обласної Прокуратури:

За процесуального керівництва Хмільницької окружної прокуратури слідчими слідчого відділення відділення поліції № 2 Хмільницького районного відділу поліції ГУНП у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування за підозрою у зґвалтуванні малолітньої особи.

Слідством установлено, що 21-річний житель однієї із територіальних громад Хмільницького району, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, запросив 11-річну сусідку до себе додому. Дівчинка, знаючи чоловіка з дитинства, не підозрюючи нічого поганого, прийшла до нього. Підозрюваний, використовуючи безпорадний стан дитини, яка внаслідок свого віку не могла чинити йому активного опору, всупереч її волі, із застосуванням насильства вчинив стосовно неї дії сексуального характеру.

Наразі чоловікові вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 152 КК України, слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення винуватості чоловіка в судовому порядку йому загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Андрій Власенко