Навряд чи людина з найближчого оточення російського диктатора, міністр, який і кроку не може ступити без вказівки “ясноликого” міг самостійно ляпнути публічно про гітлера-єврея.

В це не вірять ні ізраїльтяни, ні люди зі здоровим глуздом в усьому світі. Але страшенно затратна війна в Україні триває, мотивація рашистського війська так собі, а нових пропогандистських легенд для підняття духу вже не вистачає.

Бо ні нациків, ні наркоманів, ні біолабараторій, ні хімічної зброї рашисти в Україні не знайшли. От і вкинули для внутрішнього інформспоживача тему нового образу Зеленського, нациста-антисеміта. Втім, черговий антигуманний маразм рашистської влади викликав хвилю міжнародного обурення.

Схоже, не витримали нерви у стурбованого воєнного злочинця президента росії.

У канцелярії ізраїльського уряду повідомили, що путін телефоном вибачився перед прем’єром Беннетом за заяву лаврова про «єврейську кров гітлера».

«Прем’єр-міністр прийняв вибачення президента путіна за коментарі лаврова і подякував йому за роз’яснення погляду президента на єврейський народ і пам’ять про Голокост», – повідомили в його офіс.

Можливо, диппротокол і вимагає від посадовців робити певні кроки, але ізраїльтяни не вірять у щирість цього вибачення. Швидше це свідчення того, що диктатор загнаний у кут. Адже жодних адміністративних чи кадрових рішень стосовно міністра, що вчергове збурив увесь світ, в росії не зробили.

Більше того, після телефонної розмови у кремлі заявили, що путін говорив з Беннетом про «історичну пам’ять, Голокост і ситуацію в Україні, не згадуючи про вибачення”. Чисто кремлівський трюк: ніби вибачились, а ніби й ні. Щоб, Боже борони, зазомбовані путінські бабушки не подумали, що “величний руський мір” боїться якогось Ізраїлю. От і вся делікатність та гуманність по-путінськи.

Нагадаємо, що означає заява про «єврейську кров» гітлера. Як повідомлялося, міністр закордонних справ росії сергій лавров в інтерв’ю італійській телекомпанії “Медіасет” заявив, що гітлер мав єврейську кров, а найзатятіші антисеміти, як правило, євреї. Ізраїль висловив обурення такою заявою.

Після цього посла рф у Ізраїлі викликали до МЗС країни, вимагаючи вибачень за слова лаврова про єврейське походження Гітлера.
Президент Ізраїлю Ісаак Герцог заявив, що лавров у своїх останніх заявах щодо євреїв поширює антисемітську брехню.

Можливо, воєнний злочинець путін і сподівається, що він вправніший дипломат за лаврова, та цивілізований світ уже остаточно не вірить їм обом. Постійна дезинформація, обман про безпричинні військові конфлікти, які постійно вчиняє росія, згуртувала демократичні країни навколо України у її справедливій боротьбі проти рашистської агресії.

Таку позицію озвучила постпред США в ООН Лінда Томас-Грінфілд:

“Масштабна брехня РФ виходить за межі людського розуміння та здорового глузду. Правда дуже добре відома всім: саме кремль є єдиним винуватцем війни в Україні”.

Постійна брехня Росії на міжнародній арені щодо її агресивних дій проти інших незалежних країн, дійсно виходить за межі людського розуміння та здорового глузду. Пригадайте, хоча б “расп’ятого мальчіка”,”бойових кажанів”, “нациків-наркоманів”.

“Росія неодноразово брехала в Раді Безпеки ООН, поширювала теорії змови й дезінформацію, і щоразу ця брехня ставала дедалі більшою”, – наголосила представниця Сполучених Штатів.

Лише три місяці тому постпред росії при ООН стверджував, що його країна не мала намірів вдиратися в Україну, і зараз у РФ заявляють, що вторгнення ніколи не відбувалося.

«Вони навіть заявляють, що Україна атакує сама себе, скидає бомби на свої будівлі, на своїх людей та нападає на свою демократію. Це брехня суперечить будь-якій логіці, здоровому глузду. Росія займається чистою дезінформацією», – додала Томас-Грінфілд.

Дипломат переконана, що правда дуже добре відома всім: саме кремль є єдиним винуватцем війни в Україні та в багатьох інших військових конфліктах..

За даними ООН, безпричинна війна російська війна проти України забрала життя щонайменше 3280 українців, майже стільки ж отримали поранення. Насправді жертв значно більше.

«Тож складно зрозуміти, чому деякі члени Радбезу продовжують закликати «всі сторони» (в тому числі Україну – ред.) утриматися від бойових дій. Говорімо прямо: необхідно закликати конкретно Росію припинити її агресію проти України», – вважає пані Лінда.

Рада Безпеки ООН обговорює зараз проблеми захисту цивільного населення та цивільної інфраструктури в Україні та в умовах російської агресії в рамках нещодавно прийнятого порядку денного роботи РБ на 2022 рік “Підтримка миру та безпеки України”.

І всі брехливі заяви кремлівського режиму, зокрема, й заява лаврова про гітлера-єврея, дуже добре вписались в загальну тональність обговорення.

Вадим Снігур