На російському телебаченні пропагандисти продовжують лякати готовністю Кремля до ядерної війни, адже “поразка російської армії” буде неприпустимою для російського президента Володимира Путіна.

Пропагандисти телеканалу “Росія 1” показали 29 квітня в прямому ефірі мапу Європи з кількістю секунд, за які долітають ядерні боєзаряди з Калінінґрадської області до різних столиць в Європі.

У неділю 1 травня пропагандист Дмітрій Кісєльов показав анімоване відео, як російська ракета “Сармат” ( Виготовлена, до речі, свого часу у Дніпрі) повністю знищує Британські острови. Він додав “Один удар, Борис, і Британія під водою”, звертаючись до прем’єр-міністра Бориса Джонсона, який підтримує збільшення збройної допомоги Україні.

Журналісти Reuters дізналися, що на параді до Дня Перемоги в Москві планують здійснити урочистий проліт так званого “літака судного дня” – Іл-80, на якому в разі ядерної війни буде знаходитися управління військами і сам президент. Перед цим Путін пригрозив Заходу, що на них чекають “блискавичні удари” невідомою зброєю, якщо вони втрутяться у війну в Україні.

У міністерстві закордонних справ РФ заявили 6 травня, що російська армія не буде завдавати ядерного удару по Україні.

Заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд прямо заявила, що Росії не вдасться оговтатися від тих наслідків, які на неї чекають в разі застосування будь-якого виду ядерної зброї в Україні.

Андрій Власенко