Упродовж минулої доби у Гайсинському районі поліцейські розкрили дві крадіжки та угон

9 травня оперативники розшукали двох правопорушників за підозрою у незаконному заволодінні мопедом та вчиненні крадіжок.

До відділу поліції № 1 Гайсинського районного управління поліції із заявою про крадіжку звернувся 26-річний мешканець Бершаді.

Потерпілий повідомив, що з орендованого ним складського приміщення невідома особа викрала електроінструменти, бензопили та електричне обладнання. На склад зловмисник проник шляхом пошкодження навісного замка.

Проведеними розшуковими заходами оперативники встановили підозрюваного.

Ним виявився раніше судимий за вбивство та майнові злочини 43-річний місцевий житель. Його поліцейські затримали за місцем проживання. Викрадене вилучено.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка).

До відділення поліції № 1 Гайсинського районного управління поліції звернулася 34-річна жителька Теплицької територіальної громади з повідомленням про незаконне заволодіння мопедом та викрадення електричних інструментів.

Оперативним шляхом поліцейські встановили, що до вчинення правопорушення причетний раніше судимий за аналогічні злочини 33-річний житель цієї ж громади.

Скориставшись відсутністю жінки, зловмисник пошкодив замок у вхідних дверях господарської будівлі потерпілої, звідки викрав її майно. Його поліцейські затримали за місцем проживання.

Викрадені речі, які він зберігав у своєму гаражі, вилучено.

Обох зловмисників затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

За вчинене крадіям загрожує до 8 років позбавлення волі.

Слідством вирішується питання про повідомлення правопорушникам про підозру та обрання запобіжного заходу.

Марина Романова