Він також висловився про необхідність припинення вогню.

Що це означає для росії?

Відповідь напрошується сама. Якщо глава КНР підтримує та поважає цілісність нашої суверенної держави, то мови про припинення війни на умовах москви, Пекін не підтримує. А припинення бойових дій на умовах України відоме – повна деокупація та виведення ворожих військ з нашої території.

Отже, лідер Китайської Народної Республіки, на яку так розраховував кремль у своїх геополітичних сподіваннях, дав диктатору відкоша.

Очевидно, майже двомісячне мовчання Китаю щодо російської агресії, перервалося в той момент, коли кремлівський режим після невдалої антигуманної військової кампанії уже став тим “політичним трупом, що пропливає річкою”.

У піднебесній зрозуміли, що міф про велич рашистської армії – це лише пропогандистський трюк. І що тепер ослаблена армія та вся військова машина росії може стати легкою здобиччю китайських збройних сил, оснащених потужним сучасним озброєнням.

Більше того, китайці усвідомлюють, що затягування російської агресії проти України уже стає небезпекою для світової гуманітарної ситуації. І, найголовніше, що ця безпричинна війна порушує міжнародний правопорядок, ускладнює становище міжнародної економіки, порушує логістику та шкодить розвитку ринків.

А це, безпосередньо відбивається на китайській економіці. В кулуарах кремлівських кабінетів уже заговорили, що після прийнятого у США закону про ленд -ліз для України і попередження китайського лідера, складається враження, ніби путін починає здавати росію цим двом державам.

Хоча, американська та британська розвідки мають дані, що кремль збирається заморизити військовий конфлікт в Україні. Але ці дані були оприлюднені ще до заяви Сі Цзиньпіня.

Щоб хоч якось зберегти обличчя і не повторити долю диктатора Каддафі, путін в агонії ще намагається дошкулити ненависній йому західній суверенній сусідці, нищить все живе на українській землі.

Але, навіть, його найближчий соратник Лукашенко різко поміняв свою риторику і позицію щодо України. І не лише він. Щурі вже починають масово розбігатися з московського титаніка.

Майже одночасно після ганебного параду “пабєди” в Москві одразу 5 російських губернаторів подали у відставкуодразу 5 російських губернаторів подали у відставку. Хоча “санкції для путіна та мєдвєдєва не страшні”, для керівників губерній вони виявились вирішальними.

Бо, крім втрати власних шкурних інтересів, вони ще й без бюджетних грошей, які ідуть на війну, стають справжніми камікадзе перед голодними орками, котрі, схоже, вже наїлися телевізора.

Свого часу президент Ічкерії Джохар Дудаєв попереджав, що війна проти України може спричинити розпад російської імперії. Воно до того іде завдяки героїчній українській армії, котру почав поважати навіть китайський лідер.

Вадим Снігур