Як Ганнібала, котрий вмілою стратегією і тактикою переміг римське військо, яке втричі переважало ворога.

І там будуть сторінки про те, як “калашем” біля Вінниці збили ворожу ракету. Як і цей факт – як днями бійці ДФТГ збили один із найпотужніших російських безпілотників «Орлан-10» із гладкоствольної рушниці «Форт».

Як повідомили нам представники заводу «Форт», така рушниця вже давно виготовляється у нас. Її розробили конструктори заводу, і вона є двох видів – мисливська і бойова.

Але, як показує історія цієї війни, у нас навіть жінки банками із закрутками збивають безпілотники ворога і голими руками переносять міни…

Пам’ятник червоноармійцям знесли. Вічний вогонь загасили… Якби ще до початку війни таке почули у Вінниці та Україні, не повірили б своїм очам. Тому що цей пам’ятник і Вічний вогонь, що спалював чимало кубометрів газу, були чи не головними символами міста і уособленням чогось «священного».

Але коли у рашистів нічого святого не залишилось, то і вінничани пройнялись духом дерусифікації… Як сказали б бабусі, щоби цим рашистським духом і не смерділо. Причому, як бачите, уже рішуче. На тому тижні Горький поїхав до ставки Гітлера, на цьому тижні визволителі, які уособлювали в пам’ятникові чомусь «приемственнось поколений борцов за власть советов», за ним також. В Стрижавці всі ці монументальні особи тепер будуть представляти наше минуле. Майбутнього, як розумієте, з росією у нас уже не буде.

Тому подалі від СРСР. Вперед до Європи!

Андрій ВЛАСЕНКО