Ось що вона повідомила: «Написала на тварюку заяву в поліцію! Якась скотина сьогодні цілий день позичала в моїх друзів в Телеграм від мого імені гроші! Кілька друзів вже повідомили, що скинули кошти! Вони навіть не подумали, що це афера і просто перерахували суму, бо ж ніби я попросила! Ще кілька десятків людей перетелефонували! Деяких вдалось зупинити в останній момент.

Дуже прошу, хто кинув на картку сьогодні без мого імені «типу мені» кошти, надішліть скріни квитанцій. Завтра долучу до справи.

Я зла, дуже зла! Хтось останнє віддає, а якийсь нелюд, користуючись моїм ім’ям «підігрівся».

Долучаю скріни переписок моїх друзів, які встигли це заскрінити. Бо ці гади видаляють все одразу, коли отримали кошти, чи коли їх послали.

В поліції пообіцяли шукати злодіїв. Побачимо.

Я то їх точно знайду!

На майбутнє давайте домовимось так:

Якщо я пишу про те, що треба допомога і на щось збираємо кошти, то це або офіційний рахунок ВІННИЦЬКИЙ КОЗАЦЬКИЙ ПОЛК імені ІВАНА БОГУНА, або банківська картка з моїм ім’ям. І, перед тим, як скидати, особливо великі суми – наберіть мене особисто!

Краще не ведіться на такі афери. Бережіть себе.

Останнім часом і наші журналісти, я особисто отримувала такі смс.

Але не велися. Була, наприклад, одна жінка, яка одночасно була на передовій добровольцем, зовсім роздягнена, сиділа в Харкові в підвалі з малолітніми дітьми без куска хліба і жила в Чернівцях, втративши все…

Ось такі душороздираючі історії отримують довірливі люди від аферистів.

І цим вони не лише оббирають людей, але й вбивають бажання допомагати справді потребуючим допомоги.

Тому, допомагати потрібно.
Але, ретельно перевіривши все.

Тетяна Квасюк