Народила дитину 8 травня,в середу 11 пішла оформити свідоцтво про народження до ЗАГСу, так як чоловік на війні ще з 25.02 працівниця попросила довідку з військкомату – а там не все так просто,за той день список загубили, і більше 40 чоловік не виїжджали з Вінниці і тут не призивались, добре що там працює одна Хороша людина,яка попросила щоб чоловік вислав фото військового квитка,і на основі цього та чесного мого і його слова що він візьме в командира витяг з наказу по те що призвали була нею випрошена ця довідка,хоча це проблема Військкомату.

+ дівчиною була сказана фраза -“А ви знаєте правила? – подзвонити до чоловіка,якщо скаже що живий то зробимо документи.

“Я в шоці і в ступорі пішла звідти.Десь в 15.00 повернулася з довідкою та рештою документів,на що почула наступне

– “3 дитина?а чого не взяли довідку що можете передчасно народити,то він би й не пішов?” я кажу а хто як не він і не другий,хто захистить!??? А вона -” завтра прийдете і скажете,що це через нас він і другі загинули,і чули б що нам тут кажуть люди з Маріуполя….”

Я кажу,що не маю бажання про це говорити з вами.Коли винесли готове свідоцтво,на моє питання чи будемо дзвонити до чоловіка,вона мені сказала що вірить на слово,я ж якось з ним зв’язуюсь.

О так в нас виходить….я дуже дуже в шоці. Дякую тому хто дочитав до кінця.

Зняти чи записати її я не додумалась,бо була в шоці від такого,зато плакала пів дня.

Олена Кочубей

Цей оприлюднений лист дружини військового, який захищає нас, а з нею в нашому закладі так повелись викликав шквал обурення. 

Люди вимагають негайного розслідування такої непатріотичності і нелюдяності держслужбовці. Вважають, що таких чиновників треба негайно звільняти

Ми всі в шоці від наших працівників в держустановах . Коли приходиш то таке відчуття, що ти вже винний їм мільйон, – Юлія Слезь

Лєна, я вас розумію як ніхто. В нас в державі в когось війна, а комусь мати рідна. Нажаль дибілів вистачає всюди. І інколи сама думаю якого дідька мій чоловік боронить таку гниль ще з 2014, а я немаю життя більше 8 років нормального. Але Лєночка, є справжні, добрі і адекватні люди. Не падайте духом, не беріть до серця так її слова, воно просто кончене і все на тому.

Наші чоловіки боронять землю, бо це їх обов‘язок, від якого вони не сховались як решту крисюків. І хто як не вони? Адже боронити рідну землю мають справжні чоловіки, а не шо попало.

Лєнусь, Бог все бачить.

Обнімаю вас думками, все буде добре. – Марія Наконечна

Це нормально для них.У мене чоловік ветеран АТО,помер на вокзалі коли повертався зі шпиталю,я була на 6 місяці вагітності.Коли прийшов час отримувати свідоцтво про народження дитини,то мене взагалі хотіли записати одинокою мамою,тому що,дослівно:,,а звідки я знаю,і ваш чоловік знає що це його дитина?Це ж треба докази,може й ексгумацію для ДНК‘‘. Свідоцтво з прізвищем та по-батькові дитини видали лише після консультації з адвокатом та пред‘явлених документів про те,що були в шлюбі і був живий на момент вагітності,причому в дитини у свідоцтві не вказано що батько є громадянином України,типу і так пішли мені назустріч що вписали прізвище батька без його присутності.Я тоді дуже плакала:людина віддала життя за Україну для того,щоб його навіть громадянином цієї країни після смерті перестали вважати. – Вікторія Славич

А що думаєте ви?

Андрій Власенко