– Депутат Немирівської міської ради (вказано ПІБ) збив на пішохідному переході дитину. Зі слів очевидців ДТП, від нього чутно запах, схожий, як після вживання алкоголю. Чи вживав сьогодні, чи це відлуння гарного вчорашнього вечора — невідомо, думаємо, відповідні органи підтвердять або спростують дану інформацію. Будемо чекати на інформацію від поліції. Дитині бажаю здоров’я, а батьку — сил та терпіння. Хоча, як видно на відео, сил в батька достатньо, – повідомив активіст.

У коментарі нашому кореспонденту він уточнив, що ДТП сталася в п’ятницю неподалік колишньої міської ради.

– За кермом був дійсно депутат-фермер. Його добре знає дідусь (а не батько) потерпілого хлопчика. Так, можливо, тут є частково вина і дідуся, бо йому потрібно було вести за руку обох дітей, а не лише одного. А з іншого – водій повинен був зупинитися, коли на пішоходному переході з’явилися люди, тим паче діти. А не продовжувати рух. Видно, дідусь на емоціях приклав кулака, а удар в нього сильний, бо колись він тренував боксерів. Але так би вчинив кожен, коли є загроза життю дитини, — вважає Степан.

Усі обставини зараз з’ясовує поліція. Ми звернулися за коментарем до речниці облполіції Заріни Маєвської, ось що вона повідомила:

— Автопригода сталась на вулиці Соборній близько 11.10 години. За кермом транспортного засобу перебував 53-річний мешканець Вінницького району. За попередньою інформацією слідства, водій позашляховика допустив наїзд на малолітнього хлопчика, який на самокаті перетинав проїжджу частину дороги по нерегульованому пішохідному переходу. Батьки хлопчика від медичного огляду відмовились.

53-річний чоловік, який перебував поряд з дитиною та став очевидцем правопорушення, витяг водія з автівки та штовхнув на землю. У результаті хуліганських дій кермувальник транспортного засобу отримав травми та госпіталізований до медичного закладу.

Поліція встановлює обставини та причини автопригоди. Водій оглянутий, він тверезий. Автомобіль поміщено на арештмайданчик.

За фактом наїзду на дитину відносно водія позашляховика поліція розпочала кримінальне провадження за порушення правил безпеки дорожнього руху. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Ще одне кримінальне провадження за вчинення дій відносно водія автівки слідство розпочало за хуліганство. За такий злочин чоловіку загрожує обмеження волі на строк до п’яти років

Остаточна кваліфікація діям обох правопорушників буде надана під час досудового розслідування.

Коли верстався номер газети, стало відомо, що за кермом позашляховика був депутат Немирівської міської ради від «Української стратегії Гройсмана». Керуючись презумпцією невинуватості, не вказуємо його прізвища до рішення суду.

Але, як повідомили немирівчани, цього депутата уже бачили в місцевому ресторані разом з колегами по депутатському корпусу, коли вони святкували День сім’ї…

Каріна МАЄВСЬКА