Більше того, відзначається низький бойовий дух рашистської армії. Де-які підрозділи дезертирують у повному складі. Окремі вояки переходять на бік ЗСУ.

Це аж ніяк не допомагає зберегти “ліцо” диктатора путіна

Попри загальну антиукраїнську позицію кремля і переважної частини населення рф, все частіше у великих містах росії піднімається свідома частина громадян. Вони виходять на антивоєнні мітинги, які засуджують агресію проти України та вимагають відставки воєнного злочинця путіна.

Найпоказовішим на цьому тижні став мітинг у Хабаровську. Героїчний супротив українського війська агресору та внутрішні настрої на тлі санкцій, змушують кремлівський режим шукати будь-які можливі засоби для свого порятунку.

В пропагандистському плані путін максимально використає захоплених на “Азовсталі” українських захисників, які мужньо тримали оборону Маріуполя. Не виключені спроби черговими вигадками про “страшних нациків” посіяти страх серед росіян і таким чином мобілізувати суспільство на підтримку мілітаристського курсу путіна.

Принаймні, за даними української розвідки, в РФ розпочалася підготовка до загальної мобілізації населення, на що вказує розсилання так званих мобілізаційних розпоряджень росіянам за місцем роботи.

“Росіяни почали отримувати мобілізаційні розпорядження, які зобов’язують у разі оголошення мобілізації протягом 10 годин з’явитися до військкоматів. Розсилка йде масово за місцем роботи, зокрема людям, які ніколи не служили в армії, а лише закінчили військові кафедри”, – повідомляють в  розвідці.

Також  повідомляється, що мобілізують усіх віком до 50 років.

Отримано підтвердження розсилання таких мобілізаційних розпоряджень вченим та дослідникам у російських науково-дослідних інститутах.

“Ми наполегливо рекомендуємо всім тим росіянам, які не бажають йти на військові злочини і просто стати гарматним м’ясом в Україні, а особливо вченим, які не мають проблем із працевлаштуванням в іноземних компаніях, скористатися можливістю і залишити територію Росії”, – йдеться у повідомленні української розвідки.

Як повідомляє “Східна правозахисна група”, в даний час на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей відкривають нові цвинтарі, щоб ховати примусово мобілізованих. І вже готуються мобілізовувати студентів вишів.

Тим часом втрати російської армії в Україні, за даними Генерального штабу ЗСУ, досягли майже 28 500 військовослужбовців.

В середньому в Україні за день гине 400 російських військовослужбовців.

Але путінський режим, після того, як ЗСУ на окремих напрямках бойових дій вийшли на кордони з рф, вже мусить думати про оборону своєї території. А резерви майже всі вичерпалися в ході тримісячних боїв в Україні.

Тому, швидше за все, наступна мобілізація в росії викликана побоюванням, що за місяць-два наші війська підуть в контрнаступ по всій лінії фронту і вже невідомо, чи зупиняться на кордоні.

Кремлівська злочинна влада ніяк не хоче усвідомити, що український народ проти російського “визволення”. Інших почуттів, як ненависть, окупаційна армія і московська верхівка, вже не зможуть викликати в українців.

Замість того, щоб визнати авантюрність та злочинність своїх намірів стосовно незалежної України, путін збирається знищити ще кілька сотень людей в обох країнах. І при цьому підло прикривається “захистом росії від всього світу”, який нібито руками українців хоче знищити московію. Хоча 24 лютого сам напав на мирну країну, щоб її окупувати і приєднати до імперії зла.

Сергій Бойчук