Міністр оборони рф Сергій Шойгу доповів про це президенту РФ путіну

У Міноборони рф заявили, що з 16 травня під час операції “склали зброю та здалися в полон” 2 439 бійців “Азова” та інших українських захисників, заблокованих на території “Азовсталі”.

Яка їхня подальша доля – ніяких офіційних підтверджень немає.

Ось що написав Орест, якого називали очима Маріуполя: 

«Ну от і все. Дякую за прихисток Азовсталь – місце моєї смерті і мого життя», – написав у twitter “Орест”, захисник Азовсталі.

“Ореста” називають „очі Азовсталі”. Саме його фото і відео з металургійного комбінату заблокованого Маріуполя потрапляє у світові та українські медіа. Він фіксує і подвиг українських захисників, і воєнні злочини росіян у Маріуполі.

 “До речі, поки я буду в полоні, залишу вам фото в найкращій якості, відправляйте їх на всі журналістські премії і фотоконкурси, якщо щось виграю, після виходу буде дуже приємно. Дякую всім за підтримку. До зустрічі”, – написав “Орест” сьогодні. 

Експерт Юрій Параніч зробив такі висновки:

По Маріуполю. Підсумки 

Негатив.

1. Наразі маємо прикрий факт – місто повністю під контролем окупантів.

2. Загарбники мають стовідсотковий сухопутний коридор до Криму.

3. Мені не подобається слово “евакуація”. Не люблю, коли українцям кажуть напівправду.

4. Значна частина тих, хто залишилися там – “вата”, байдужі і любителі “руського миру”.

Позитив. 

1. Хлопці наразі живі. Це – найголовніше.

Пораненим, які могли загинути, надана медична допомога.

2. Маю вдосталь інформації, що влада робила все РЕАЛЬНО можливе у військовому плані, щоб витягнути бійців чи допомогти їм. Немало фактів оприлюднять пізніше.

3. Абстрагуючись від причин оточення, визнаємо, що у нас не було, НА ДАНИЙ ЧАС, жодної реальної можливості деблокувати місто через 150 км фронту. Тому шукали кращий варіант з гірших.

4. Особиста думка (підкріплена логікою та деякими допоміжними фактами). Наших Героїв обміняють. Вони повернуться і знову стануть до бою.

Найголовніше

Дякуємо Вам, оборонці Маріуполя!

«Азов» просив розголосу. І ми говорили про це щодня. «Азов» просить тиші. Тому ми мовчимо і не риємось в деталях. Бо так вони захотіли! 

Підготував Андрій Власенко