Про це він заявив в інтерв’ю “Суспільному”,

“Головна помилка, починаючи з 91-го року, що наш сусід є нашим “другом, братом”, нібито, і якимось нашим партнером. Починаючи майже з 91-го року питання по нашій країні в РФ з порядку денного ніколи не сходило у високих кабінетах. Їх бажання нас поработити, знищити було заздалегідь”, – заявив Данілов.

На його думку, були фундаментальні помилки. Зокрема Росія, починаючи з 1991-го року почала корумпувати вище керівництво України так званими газовими, нафтовими питаннями, і питання корупції в вищих ешелонах влади в нашій країні.

“Усі президенти і прем’єри, які були у нас при владі, вони через так звану “газову трубу” славнозвісну саджалися на гачок РФ.

І це була одна із фундаментальних речей. Була велика русифікація нашого бізнесу, нашої політики, нашого інформаційного простору, інших процесів життя.

І вони цим займалися дуже потужно, вкладали в це шалені гроші. Вони купували наші підприємства і потім їх знищували… Була тотальна русифікація нашої країни.

І якщо ми зараз не позбавимося цієї русифікації у всіх сферах нашого життя, через 10-15-20-30 років ми можемо мати таку ж війну з Росією.

Не треба тут якимись мріями жити. Це для нас фундаментальне питання, питання нашого виживання, виживання нашої країни”, – вважає голова РНБО.

Сергій Бойчук