В Організації Об’єднаних Націй не виключають, що Росія здатна застосувати ядерну зброю в Україні. ЇЇ використання вважають “в межах можливого”.

Таку заяву зробив керівник дирекції з координації надзвичайного гуманітарного сприяння Управління координації гуманітарних питань (УКГП) ООН Рамеш Раджасінгхам.

“Перспектива ядерного конфлікту, яка була колись немислимою, тепер знову в межах можливого”, — повідомив він.

Раджасінгхам також відзначив інші проблеми України через війну. Сюди відносяться зруйновані будинки, лікарні та навчальні заклади, відсутність води, їжі, медикаментів і доступу до електрики, 12 мільйонів переселенців.

Окремо Раджасінгхам виділив подорожчання палива і продуктів харчування в усьому світі. Це теж результат війни, адже були порушені логістичні ланцюжки. Росія як і раніше блокує порти і не дозволяє вивезти українське зерно.

“Все це найбільше б’є по найбіднішим державам, посилюючи страждання і закладаючи паросток подальшої політичної нестабільності і заворушень у всьому світі, з прямим впливом на захист цивільного населення”, — підсумував Раджасінгхам.

Тим часом ООН продовжує називати безпричинну окупаційну війну кремлівського режиму проти України конфліктом. Генасамблея досі не припинила членство терористичної країни росії у всіх структурах ООН і не вимагає категорично реального припинення агресії рф проти суверенної держави – члена ООН. Хоча відповідне рішення було ухвалене ще в березні Міжнародним судом в Гаазі.

Сергій Бойчук