З мене друзі, знайомі, товариші сцібались і підкалували та і взагалі дивувались не змігши зрозуміти навіщо я кожен Божий день ношу за спиною цей рюкзак ще й з корисною вагою і такою системою поясів і кріплень І так кілька років підряд кожної пори року.

Я носив рюкзак (пліцак) тренуючись, звикав до важкості.

Бо зараз несучи службу в ЗСУ на бойових я можу носити за спиною важкий БК (боєкомплект).

До речі, цей рюкзак зараз зі мною на війні і виручає мене.

Я до того, що людям важко відразу зрозуміти те що вони можуть зрозуміти тільки згодом…

Спостереження. Уривок.

Безіменним пальцем руки він висмикнув кільце з гранати Ф-1 і жбурнув її в бік наступаючого ворога. Так він одружився з війною.
Вона дозволила одягнути кільце-каблучку на безіменний палець руки так вона заручившись вийшла заміж.

Вони не знають один одного, але доля вже розділила їхні життєві шляхи.

Вона обіймає свого коханого і він несе її на руках до вінця. Вони радісно ступають на весільний рушник.

Він обхвативши руками свого закривавленого побратима обійнявши міцно несе на собі ступаючи ледве дихаючи на територію жовтої лінії, а потім в карету військової швидкої, в яку він злісно не хоче ступати ногою, бо для нього це поганий знак.

Вона обійнявшись з коханим сидить десь на відпочинку на березі Іспанії вглядається в зоряне небо і рахує падаючі зорі і слухає шорхіт хвиль.

Він сидить в окопі або в бліндажі і вглядається в зоряне небо намагаючись відрізнити зорі від зависших ворожих дронів над своєю вогневою позицією. І бачить пролітаючі ракети в небі, які далеко в тилу руйнують його дім.

Вона йде на вечірку зі своїм коханим, яка завершується салютом і фаєр-шоу.

Він сидить в наполовину залитому дощовою водою окопі і гасить зі зброї подавляючи вогонь противника. Над ним вибухають в небі освітлювальні так звані снаряди гірлянди після чого заходить авіація і накриває підсвічувані позиції ракетними ударами, все горить..

Вона засмагає на пляжі і натирає тіло кремом від засмаги.

Він витирає змоченою в сольовому розчині пов’язкою фосфор, який потрапив на шкіру і роз’їдає її.
Вона будує зі своїм коханим і дітьми замки з піску на пляжі морському, лунає сміх і видно радість.
Він вириває голими руками спалену землю з дошками після обстрілу під якою знаходиться його побратим, якому всього лиш 20 р., лунає дикий крик, видно зацепеніння на обличчі і ознаки сильної контузії.

Вона розчарована що загубила підвіску в фешенебельному ресторані.
Він біжить повз шари ґрунту в окопі і шукає павербанк без якого в нього розрядится рація і він не зможе вийти на зв’язок з дальної позиції спостережного пункту…

Владислав Сушинський, вінничанин
З передової