Водночас апеляційні скарги їхніх захисників відхилив.                           

Про це повідомили у прес-службі суду.

Адвокати зауважували, що підсудні – замовник – колишній чоловік та виконавець – кілер – “щиро каються у скоєному, визнають провину”, мають позитивні характеристики, раніше не судимі.

Один із них навіть намагався компенсувати шкоду потерпілим, але ті відмовилися її приймати. Тож просили колегію змінити вирок суду першої інстанції та призначити замовнику вбивства – колишньому чоловіку загиблої – 10 років позбавлення волі, а кілеру – 15.

На судовому засіданні мотивом скоєння злочину чоловік назвав тривалий конфлікт із Віталіною Плахотнюк. За його словами, жінка перешкоджала йому брати участь у вихованні їхньої дочки. А кілера підштовхнуло на вбивство бажання «забезпечити існування сім’ї, якій не було за що жити». Каже, його мали призвати до армії. Обоє попросили у потерпілих вибачення. Про скоєне шкодують.

Однак батьки загиблої у їхню щирість не повірили. Говорили, що на попередніх судових засіданнях каяття від обвинувачених не чули, а довічне ув’язнення вважають законним і справедливим покаранням для них.

Нагадаємо, що Віталіну Плахотнюк убили чотирма пострілами з пістолета на залізничній колії у Вінниці влітку 2018 року.