Посол росії у США Анатолій Антонов заявив, що рф сподівається, що у питанні можливих поставок Вашингтоном далекобійних ракетних озброєнь Україні “здоровий глузд переможе”.

“Як повідомляють американські ЗМІ, адміністрація може передати Києву РСЗВ HIMARS та M270 MLRS, які будуть оснащені керованими ракетами М31 GMLRS. Є ризик, що такі засоби розмістять поблизу російських кордонів і в українців з’явиться можливість завдавати ударів по російських містах.

Подібна ситуація для нас неприйнятна та неприпустима. Упевнений, що наші Збройні Сили зроблять усе для обнулення можливостей ЗСУ”, – заявив Антонов.

Він також додав, що зараз Росія виходить із заяви офіційного представника Пентагону Джона Кірбі про те, що остаточне рішення з цього питання ще не прийняте.

За його словами, дипломатичними каналами Росія неодноразово доводила до США, що “безпрецедентне накачування України озброєннями суттєво підвищує ризики ескалації конфлікту. Американці нібито чудово усвідомлюють, що “своїми діями віддаляють перспективи досягнення миру”, і їхні дії загрожують “непередбачуваними наслідками для глобальної безпеки”

“Сподіваємося, здоровий глузд переможе, і Вашингтон не піде на такий провокаційний крок. Закликаємо припинити безглузде і вкрай ризиковане накачування республіки зброєю. Важливо відмовитися від погроз в нашу адресу та заяв про військову перемогу України”, – підсумував Антонов.

Отже, імперська логіка терористичної російської імперії зводиться до того, що їм можна наносити ракетні удари по всіх містах України. Навіть після того, коли уже світ визнав, що війна безпричинна, що ніяких нацистів в Україні немає. Що, насправді, фашизм зараз став державною політикою кремлівського режиму. На думку москви, це абсолютно нормальне явище, коли йде окупація незалежної сусідньої держави. Коли знищується її економіка, руйнуються міста і села, гинуть мирні жителі, які проти “рашистського визволення”.

Натомість, Україна повинна скласти зброю, відмовитись від незалежності і добровільно піти в рашистське рабство? І ніхто не має права допомагати Україні в її справедливій боротьбі за територіальну цілісність та суверенітет. Більше того, ніхто не має права поставити під сумнів будь-які агресивні дії рашистів, які відверто і цинічно кидають виклик світовому порядку, що склався після другої світової війни?

А, навпаки, увесь світ повинен мовчазно підштовхувати російську імперію до подальших збройних конфліктів з метою захоплення та пограбування чужих територій? Та, нарешті, ніхто в демократичному світі вже не вірить у щирість вчинків московської імперії. Справжні мотиви рашистських терористів далекі від гуманізму. Ними рухає бажання захопити, пограбувати і насильницьки підкорити собі. Тому й об”єдналися люди та країни проти імперських злочинних амбіцій диктатора путіна, який розуміє тільки позицію сили. І цією силою став героїчний супротив України рашистській окупації. І вона стане ще сильнішою з сучасним озброєнням, якого вже боїться москва.

А чому б на собі не відчути зазомбованим рашистам, які закликають бомбити Україну, що таке ракетні обстріли, сирени, метро, підвали, смерть дітей, палаючі будинки… Можливо тоді вони зрозуміють, якого небезпечного монстра виростили за останні 22 роки. І можливо тоді нарешті переможе здоровий глузд.

Сергій Бойчук