Повідомила перший заступник голови Вінницької ОВА Наталя Заболотна.

– Велика кількість переселенців мешкає тут у приватному секторі. Є сім’ї, які вже купили будинки і залишаються на завжди, багато ще й досі проживають у людей вдома.

Усі внутрішньо переміщені особи отримуюють фінансову допомогу від держави та міжнародних партнерів.

Є випадки, коли трапляються затримки, технічні проблеми, оскільки потік людей до Вінниччини колосальний. Працівники соцзахисту та фахівці прозорих офісів працюють на повну потужність – намагаються впоратися з такою кількістю заявок та звернень, – каже Наталя Заболотна.

Громади намагаються самі шукати гуманітарну допомогу, домовляються з країнами-партнерами, місцевим бізнесом або ж місцеві волонтери допомагають.

Завдяки співпраці обласної військової адміністрації з міжнародними фондами, які працюють у нашій області – крім кеш-виплат, Немирівська громада отримувала пледи, рушники, набори кухонної посуди від Міжнародної організації з міграції (IOM Ukraine) і USAID Ukraine – USAID Україна.

У Брацлаві місцевий дитячий футбольний клуб «Брацлав» виїжджав на міжнародні змагання за межі України та повертаючись привезли гуманітарну допомогу для громади.

– Кожен допомагає чим може.
Усі роблять свою роботу.
Так тримати! – відзначила Наталя Заболотна.