Хоча він перебував у складі української делегації, яка має взяти участь у засіданні Парламентської асамблеї НАТО. Як стверджують в партії, рішення про це погоджено з керівництвом Верховної Ради.

Перший раз Порошенку заборонили перетинати кордон, ніби, через те, що не спрацював QR код на підписаному спікером Ради розпорядженні про відрядження.

Вже в суботу представниця “Євросолідарності” Вікторія Сюмар повідомила, що “цього разу QR код зчитався, відрядження дійсне, Стефанчук підтвердив, Парламентська асамблея НАТО почала роботу.

Але прикордонники знову заборонили Порошенку перетин кордону. Сказали, що “надав не всі документи”, але конкретно не вказали, які “не всі”. “Євросолідарність” називає це “ганебною історією на замовлення чинної влади”.

Адже Порошенко зараз докладає зусиль, щоб Україна отримала статус кандидата в Євросоюз, членство в НАТО та зброю.

Тому спроба заблокувати виїзд Порошенка – це спроба не дати йому можливості вести перемовини з країнами НАТО. Не дати можливості робити все, щоб наша країна отримала статус кандидата в члени ЄС”.

ДПС ще не пояснила інцидент. Тим часом шведський дипломат і економіст Андерс Аслунд прокоментував ситуацію з забороною виїзду Петру Порошенку.

Він, зокрема, зазначив: “Це смішна, неприйнятна та шкідлива поведінка української влади, яка блокує екс-президента Порошенка для відвідування важливої Парламентської асамблеї у Вільнюсі. НАТО зрозуміє це як те, що Україна недостатньо демократична для вступу до альянсу. Українська влада має вибачитися і перед НАТО, і перед Порошенком.

Василь Головко