“Путінська озвучка” дмитро пєсков стверджує, що британський прем’єр Борис Джонсон нібито хоче послабити ЄС. І, зрештою, це може взагалі підірвати позиції Європейського Союзу.

Цікаво, що це якимось дивним чином збігається з риторикою де-яких лідерів країн ЄС, котрі також бояться проблем через затяжну війну в Україні. І, навіть, вважають, що українська влада має поступитись частиною своєї території, щоб припинити бойові дії. Тому й притримують обіцяну українській армії зброю. А ще, намагаються всіляко перешкодити швидкому вступу України до ЄС та НАТО.

Натомість прем’єр-міністр Англії Борис Джонсон запропонував ідею об’єднати низку європейських країн для ефективної протидії російській загрозі. Як ми вже повідомляли,  він поділився нею з президентом України під час свого візиту до Києва 9 квітня.

Передбачається, що до нового альянсу можуть увійти Велика Британія, Україна, Польща, Естонія, Латвія, Литва, а згодом, можливо, й Туреччина.

Це би вже стало серйозним гарантом для української держави у стримуванні рашистської агресії. Тому речник кремлівського режиму пєсков і заявляє, що Джонсон хоче послабити Євросоюз.

«Ми не знаємо, чи були такі ініціативи у Бориса Джонсона… У цьому випадку це означало б, що він пропонує такий міжусобник для того, щоб підірвати позиції ЄС, загальноєвропейського об’єднання, яке сама Велика Британія покинула», — заявив речник путіна.

Зрозуміло, що на тлі заяв Фінляндії та Швеції про вступ до НАТО, кремлівський режим прагне зробити все можливе, щоб пересварити між собою країни-члени ЄС.

Але ця тактика вже відома лідерам альянсу, тому навряд чи звернуть на неї увагу політики, котрі насправді розуміють масштаб рашистської загрози для всього світу.

Василь Головко