Рівень народжуваності продовжує знижуватись у багатьох державах світу. Відомий бізнесмен Ілон Маск вважає природне зменшення населення серйозною глобальною загрозою. За його словами, з «колапсом населення» людство зіткнеться за 20 років.

Якщо такими темпами знищуватимуться людські ресурси, як у теперішній безпричинній війні росії проти України, то це трапиться ще швидше. Антигуманне ставлення кремлівського режиму до власних людей та населення сусідньої суверенної просто недопустиме, зважаючи на теперішній демографічний стан планети. А він може ще більше погіршитись через спровоковану окупаційною війною гуманітарну та продовольчу кризу.

Ці поточні тренди не обіцяють людству нічого доброго. Народжуваність знижується у багатьох державах світу. Як приклад Маск навів Японію. Упродовж останнього року чисельність населення цієї країни зменшилась на 644 тис. чол. По суті японська нація повільно вимирає.

Маск зазначив, що якщо протягом наступних 20 років штучний інтелект не поневолить нашу планету, то найбільшою проблемою для людства стане скорочення чисельності населення Землі.

Варто зазначити, що Маск неодноразово виступав із критикою аналітиків, які висловлювали побоювання щодо кліматичних змін та перенаселення. Позиція Маска зводилася до того, що з довкіллям нічого не станеться навіть у тому випадку, якщо чисельність населення Землі збільшиться вдвічі.

Ймовірно, що занепокоєння мільярдера скороченням чисельності населення пояснюється тим, що він не залишає надії колонізувати Марс. Задля реалізації цього проекту Маску знадобиться дуже багато людей.

Вадим Снігур