Я на днях був у Польщі. Там у мене є хороший товариш, він поляк, звати його Павєл. Я співпрацюю з ним, інколи їжджу через Шегині до Пшемишля за запчастинами.

І того разу той поляк при зустрічі обнімає мене і каже:

– Вам біда! Не маєте ви майбутнього! Як ви будете жити?!, – питаю що сталося і він мені розказує…

“Як ви збираєтеся воювати з Москвою?! Я не можу розрізнити хто з Києва, а хто з Москви! Ти можеш?! Сьогодні стоять двоє на заправці і російською щось там спорять між собою, розумію, що вони – росіяни. Коли я прохожу біля них, то один рускій мене щось там запитав, як там кудись проїхати…”

Поляк відповів йому: “Подзвони своєму Путіну – хай тобі допоможе, він всім рускім помагає по світу”.

І ти уявляєш? Тут цей рускій, починає мені доказувати російською, що я помилився, і що він ніякий не рускій, а просто “рускаязичний украінєц с Кієва”?!!.

Дивлюся на нього як на, вибачте, д*біла і розумію, що він мене намахує, бо я чую російську мову і більше вірю своїм вухам ніж йому.

І тоді він показує мені… свій український паспорт з тризубом.

Поляк плюнув, сказав що паспорт фальшивий і пішов геть.

Вже потім, розказуючи мені, він запитує:

“Шо то за люди такі?! Як то так може бути, жи би поляк жив у Варшаві і не мовив по-польску! Чи то німець з Берліна не мовив по-німецку! Так само як той француз шо живе в Парижі не знав французської!”.

Так от люди, це дійсно, наша – ГАНЬБА!

І цю ганьбу нам розвели російськомовні, які мало того, що в Україні поширюють і розносять російську, то ще їздять по Європі, говорять там російською і несправедливо(!) називають себе українцями російською мовою!!!

Запам’ятайте:

Україна – ніяка не двомовна нація!!!

І тому не нав’язуйте нам, європейцям і самим собі, установку Путіна, що ми українці є двомовна нація!

Російська мова, це – СИМВОЛ РОСІЇ.

Тому, не важливо з яким символом росії ти носишся по Україні, з російським триколором в руках чи з російським язиком на вустах!

Микола Книш