Готували це свято всім миром – Вінницька військова облдержадміністрація, міське товариство Червоного хреста, Федерація профспілок, обласна Рада Спілки жінок України, кінотеатр “Родина”  і, звичайно, вчителі і учні.

Головними гостями були сім’ї переселенців з дітьми зі Сходу України. Для них виступали співаки із студії “Вікторія”,  танцюристи ансамбля “Молодість” вищого професійного училища №5, самодіяльні артисти.

– Зараз в Україні надважкі дні військового протистояння рашистським агресорам. Тим більшою стає наша любов і увага до дітей, дорослих, які постраждали від бойових дій. Для них ми приготували дитяче розважальне шоу із квестами, загадками, піснями і танцями. А після концерту пригощаємо всіх присутніх піццою і солодощами.

Українці — духовно багата нація, і це багатство ми завжди передаємо далі за естафетою поколінь. Крім того, Вінницька обласна рада у червні організує табори відпочинку для дітей переселенців. Вони діятимуть у багатьох вінницьких закладах освіти, у Центрі краєзнавства і туризму та ін., – розповіла Ірина Федорчук, директорка  Будинку культури вчителя.

Цього ж дня у Вінницькому дитячому кардіологічному диспансері на Старому місті вінницькі червонохрестівці теж порадували діток солодкими подарунками, турботою і душевною теплотою.

Ірина ЗОНОВА