Цього разу директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна відвідала Жмеринську лікарню відновного лікування, ЦПМСД та центральну районну лікарню.

З обласного медичного гуманітарного складу передали гумвантаж. Зокрема районна лікарня отримала VAC апарати для лікування ран та сучасний монітор пацієнта Philips.  Монітори Вінниччина отримала у рамках спільного проєкту МОЗ та Світового банку.

У громаді близько 5000 переселенців. З початком війни навантаження на медиків збільшилося, зокрема на лікарів сімейної медицини.  

Попри війну медицина Жмеринки продовжує розвиватися. У Центрі первинної медико-санітарної допомоги продовжуються ремонтні роботи. У лікарні відновного лікування проходять реабілітацію пацієнти. Влаштували на роботу молодого лікаря з Одеси.  Серед реабілітаційних послуг є соляна кімната та фітобар.

Жмеринська центральна районна лікарня – один із опорних закладів Вінниччини

Минулого року в рамках проєкту «Велике будівництво» Президента України Володимира Зеленського тут оновили приймальне відділення.  А також заклад отримав сучасний комп’ютерний томограф, апарати ультразвукової та рентгенівської діагностики.  Усе працює, і навіть після обіду є черги на діагностику.

На цьому не зупинилися і власними силами продовжили ремонті роботи.  Оновили дитяче відділення та інтенсивного лікування.  Влаштували на роботу 8 медиків, які змушені були через війну покинути свої домівки. В закладі є працівники, які пішли до ЗСУ і захищають на передовій нашу Україну.

– Хочу відзначити, що останні роки у Жмеринці активно розвивається медичні заклади і надання медичних послуг пацієнтам.  Головний лікар центральної районної лікарні Ростислав Боровський зумів якісно і професійно налагодити роботу колективу. Під час війни медичний персонал залишився на своїх робочих місцях і продовжує надавати допомогу усім хто її потребує. А ще допомагають нашим захисникам, які зараз на передовій, – відзначила директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

Жмеринська центральна районна лікарня.

Щоб дізнатися більше новин про медицину Вінниччини, підписуйтеся на офіційні канали департаменту охорони здоров’я та реабілітації:

Телеграм канал “Медицина Вінниччини” https://t.me/oficialmed

Фейсбук https://www.facebook.com/vinobldoz/