Ось що повідомляє пресслужба обласної прокуратури:

– Прокурором Гайсинської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно службової особи банку, яка заволоділа коштами 22 клієнтів установи

Прокурором Гайсинської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно службової особи одного із відділень банку, який здійснює свою діяльність на території Гайсинського району (ч. 1 ст. 362, ч. 1 ст. 357, ч. 2 ст. 191 КК України).

Слідством установлено, що упродовж 2020 – 2021 років службова особа обіймаючи посаду пов’язану із виконанням організаційно-розпорядчих функцій та маючи право доступу до автоматизованих систем, несанкціоновано змінювала банківську інформацію, заволодівала офіційними документами шляхом зловживання службовим становищем, а в подальшому заволоділа коштами 22 клієнтів банку.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих кримінальних проваджень перед судом, жінці загрожує покарання у виді обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Андрій Власенко