Переважно це мешканці “Цукрозаводу”, вул. Молодіжна, Шкільна, Івана Франка, зловоння досягнуло навіть вул. Олійника. Люди вийшли оглядати свої газові прилади та труби, однак наші газові мережі до цього газової атаки відношення не мають!!!

Це труїть нас ТОВ “Будбітум Ойл”, здійснює виробниче господарювання, це підприємство по вул. Молодіжна. В минулому році, на моє звернення,  я отримала лист від Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, що дозвіл у даного ТОВ на цю діяльність ВІДСУТНІЙ!!! Хоча Вороновицька влада повідомляла, що все у ТОВ ” Будбітум Ойл” у повному порядку!

У зв’язку з багаточисельними скаргами жителів Вороновиці на вкрай неприємний запах (сморід) вдень і навіть вночі, вчора, 01.06.22р., на сесії селищної ради я звернулась до селищного голови О. Ковінька, щоб створили комісію, яка б розібралася, і з’ясувала в черговий раз,  що це за сморід  іде від ТОВ і чому труять жителів Вороновиці, і врешті решт, щоб місцева влада   почали діяти! На що, О.Ковінько відповів, що комісія створена і є певна домовленість з екологічною службою (лабораторією), що при наявності смороду вони виїздять в будь який час  до місця викиду забруднюючих речовин і здійснюють виміри. Про те, що біля цього ТОВ, не можна навіть спокійно проїхати, щоб не задихатись від газового сильного смороду, підтвердив генерал-отаман УК отаман Вінницького крайового осередку УК Олександр Білан.

Ковінько О. запропонував  при наявності запаху телефонувати безпосередньо йому – селищному голові. До відома, мій телефон Вороновицький селищний голова поставив на “недодзвін”.

На мою думку, краще було б надати контактний телефон певної відповідальної особи, щоб кожен житель, якого травить певне ТОВ, зміг повідомити про витік смердоти з даного товариства з обмеженою відповідальністю.

Чекаємо результатів діяльності Вороновицької влади!

Карасенко Олена,
депутат