Чому чудодійна ікона розсипалась у руках російського патріарха?

Син англійської принцеси  Гіти та київського князя Володимира Мономаха Мстислав був  настільки шанованим князем Київської Русі у Європі, що його по праву називали Великим.

Щоб породичатись, стояли в черзі королі Англії, Франції, Швеції, Німеччини, інших держав.

Саме Мстиславу подарували у Візантії чудодійну ікону Матері  Божої, яку намалював ще за її життя Апостол Лука. Вона стала головною святинею Київської Русі. Її оберегом.

Самого ж Мстислава  після смерті канонізовано святим.

Але суздальський князь Андрій Боголюбський, син Юрія Долгорукого, який заснував село Москву, вкрав цю ікону і вивіз до Московії.

Як годиться в російській пропаганді, видумав Андрій історію про віщий сон… І тепер ця святиня відома як Матір Божа Володимирська, насправді Вишгородська.

Знаючи чудодійні властивості унікальної ікони, до неї молились московські царі. Кажуть вона  була намальована ще й на кришці стола, за яким була тайна Вечеря Дванадцяти Апостолів. Тому творила дива.

В час безбожництва в СРСР,  ікона була поміщена в Третьяковську галерею. Як унікальний експонат 5-го століття. Зважте, Москва була заснована в 12-му.

Зрозуміло, що за весь час ніхто й не думав у Москві повернути вкрадену ікону, подаровану київському князеві Мстиславу.

Але коли вже віру  в поєднанні із агентурою КДБ, в Росії повернули, вирішили забрати ікону до РПЦ. Але при офіційній  помпезній церемонії у Москві сталось велике і справедливе диво. При передачі, ікона розсипалась в руках патріарха Російської православної церкви.

Він від дива онімів. А в залі почувся шепіт:

– Матерь Божья уже не с нами…

Бо Матір Божа з Україною!

Перегляньте іконостаси в церквах. Ви побачите, що  всюди ікона Матері Божої Казанської. Як головна святиня. Але вона  головна святиня росії! Оберігає її. Отож, ми молились за росію! Бо РПЦ досі не вважає Україну незалежною державою!

А ми маємо свою берегиню – ікону Матері Божої Володимирської. Насправді Вишгородської. Бо так її нарекли, коли прибула у Київську Русь. І вона має стати нашою ГОЛОВНОЮ БЕРЕГИНЕЮ УКРАЇНИ!

Бо кожна держава має своїх МАДОН!

Матір Божа, покрий захистом нашу Україну та її народ. Пошли нам Перемогу! Радуйся радосте наша! Покрий нас від всякого зла… 

З повагою,Тетяна Редько
Заслужений журналіст України