Як розповіла директор департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, в цьому році свято Останнього дзвоника, як і навчання впродовж останніх місяців проведено в дистанційному форматі.

У 2021/2022 навчальному році базову загальну середню освіту здобули 3849 дев’ятикласників (в тому числі 74 внутрішні переселенці), з них 371 (10 %) отримали свідоцтво з відзнакою (в тому числі 4 учні з числа внутрішньо переміщених осіб). Повну загальну середню освіту здобули 1919 випускників 11-х класів (з них 48 внутрішньо переміщених осіб). За високі досягнення у навчанні золотою медаллю нагороджені 197 (10 %) випускників (з них – 2 внутрішньо переміщені особи) Також за досягнення у навчанні 67 (4%) випускників отримають срібну медаль, (в тому числі 4 внутрішньо переміщені особи). Про це повідомляють у департаменті освіти Вінницької міської ради.

У 2021/2022 навчальному році 777 учнів стали переможцями ІІ (міського) етапу Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад, 164 учні закладів загальної середньої освіти нашої громади посіли призові місця в ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських предметних олімпіад: 31 – перше місце, 46 – других, 87 – третіх.

За результатами участі учнів закладів загальної середньої освіти Вінницької міської територіальної громади у II етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН України у 2022 році 76 учнів стали переможцями II обласного етапу: 16 – перших місць, 24 – других, 36 – третіх.

“Навчальний рік завершився, попереду літні канікули. Бажаємо усім мирного неба, підкорення найсміливіших вершин, впевненості у власних силах, а головне – здійснення найзаповітнішої мрії всіх українців: закінчення війни на нашу користь!, – побажала випускникам та всім учням Оксана Яценко.

Яким буде наступний навчальний рік поки що невідомо. Війна вносить свої корективи в кожну галузь українського суспільства. Але всі сподіваються на краще. А краще – це перемога України до початку навчального року.

Василь Головко