Стратегічні бомбардувальники, військові кораблі, підводні човни, системи реактивного вогню, фосфорні, касетні та вакуумні тритонні бомби, керовані і некеровані ракети усіх існуючих модифікацій.

Безпричинна війна, яку не можуть зупинити міжнародні безпекові структури, щодня забирає сотні життів українців, жене їх з рідних місць у пошуках порятунку. Знищуються міста та села, руйнується економіка країни.

Від початку повномасштабного вторгнення кремлівський злочинний режим запустив по Україні 2503 ракети

Кожна з таких ракет здатна вбити кілька сотень людей і знищити три-чотири багатоквартирних будинки.

Ракети летять, діти гинуть, а ООН, яка визнала агресію росії безпричинною і закликала путіна припинити вторгнення, навіть не спромоглася змінити формат прийняття рішень.

Досі постійний член ради безпеки рф продовжує блокувати всі рішення на користь України. Досі рашистська країна-терорист залишається членом міжнародної безпекової організації і обмежується лише посильною допомогою мільйонам українських біженців.

На 101-й день повномасштабної війни, якої Європа не знала майже 80 років, з уст сучасних європейських політиків лунають заклики “не принижувати росію”. Зокрема до цього закликав французький президент Емманюель Макрон.

Ось, що відповів йому міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба:

“Заклики уникати приниження росії можуть принизити лише Францію і будь-яку іншу країну, яка до цього закликає. Бо ця росія принижує сама себе. Нам усім краще зосередитись на тому, як поставити росію на місце. Це принесе мир і врятує життя”.

До речі, Франція підтримала Україну у військовому плані, але Макрон досі не був у Києві, як інші лідери ЄС. Натомість він веде регулярні телефонні переговори з президентом росії путіним і пропонує різні варіанти закінчення війни.

Зокрема і з пропозицією Україні поступитися частиною території заради миру і “збереження обличчя путіна, як політичного лідера”.

Відповідь Зеленського на цю дивну пропозицію українці вже знають. Після стількох страждань, після такого страшного горя цього не буде ніколи. Ми не поступимось і сантиметром рідної землі. Заради пам’яті наших героїв, заради вищої справедливості, яка на боці України.

Вона на боці всього цивілізованого світу, який підтримав і продовжує підтримувати українців.

Сергій Бойчук