Про це у вівторок заявив голова комітету Європарламенту із закордонних справ Девід Маккалістер, повідомляє “Укрінформ”.

“Ми рекомендуємо надати Україні зброю і все обладнання відповідно до потреб, що були висловлені українською владою, та надати країні статус країни-кандидата як чіткий політичний сигнал солідарності з мужнім народом України”, – заявив Маккалістер.

За його словами, автори доповіді також рекомендують забезпечити широкий моніторинг застосування санкцій ЄС, щоб “зміцнити спроможність Європейської комісії з імплементації обмежувальних заходів”.

Нагадаємо останнім часом з’явилися повідомлення, про те, що Україні пропонують надати лише статус потенційного кандидата, однак це викликало заперечення в Києві, включаючи безпрецедентне звернення українських неурядових організацій до ЄС.

Канцлер Австрії Карл Негаммер заявив про необхідність створення “європейської підготовчої зони”, перебування в якій дозволить Україні та Молдові наблизитися до стандартів ЄС.

Водночас президент Володимир Зеленський розраховує, що питання щодо статусу кандидата на вступ до Євросоюзу вирішиться для України вже найближчими тижнями.

Андрій Власенко