“Після двох стрільб на полігоні відправляють на передок”…

В мережі з’явились відеозвернення бійців ЗСУ та тероборони, де вони звинувачують командирів у некомпетентності та неправомірних наказах.

Як відомо звернення про завищені вимоги до особовового складу з боку керівництва виклали в мережі також і вінницькі бійці. Командування збройних сил відреагувало на ці звернення проханням не сприймати окремі факти діяльності підрозділів, як системну ситуацію у військах.

В цілому стан наших підрозділів задовільний і максимально можливо забезпечений необхідним озброєнням. Крім того, озброєння вдосконалюється та поповнюється по мірі його поставок від наших західних партнерів.

На фронт відправляються підрозділи, які пройшли належну підготовку на полігонах та навчальних центрах. Так само, лише після необхідної військової підготовки, на передову відправлятимуться мобілізовані зараз бійці.

Непідготовлені військовозобов’язані, без досвіду проходження військової служби або підготовки на навчальних зборах, направляються в навчальні центри. І лише після цього вони потраплять в діючі війська.

Як відомо, оголошена у лютому 2022 року через повномасштабну війну з РФ мобілізація триватиме ще мінімум до серпня, – розповіли у прес-службі Сухопутних військ ЗСУ.

Враховуючи необхідність якості комплектування військових частин бойового складу, виникла потреба у наборі фахівців дефіцитних спеціальностей з досвідом проходження військової служби.

У першу чергу при мобілізації надається перевага мотивованим, з високими морально-діловими якостями і відповідною підготовкою громадянам. А ось тих, хто не служив, чекають курси у навчальних центрах, де їх навчають необхідним спеціальностям.

Тих, хто не служив, призивають до навчальних центрів, щоб пройти курси з метою їхньої підготовки за необхідними спеціальностями.

Також є категорія добровольців, які не дочекалися повісток. Вони можуть за власним бажанням звернутися до РТЦК або до військової частини, яку обрали, потім їх можуть призвати туди. Військовозобов’язані з досвідом військової служби або ті, хто залучався на навчальні збори раніше, можуть бути направлені одразу у військові частини.

“Непідготовлені військовозобов’язані, без досвіду проходження військової служби або підготовки на навчальних зборах, направляються для підготовки. Вони навчаються в спеціалізованих центрах (полігонах), на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації при ВВНЗ (офіцери запасу)”, – повідомили в прес-службі.

Сергій Бойчук