Жителів недореспублік ЛНР та ДНР цілком справедливо називають причиною вторгнення росії в Україну.

Якби вони не кликали путіна, не зривали національні прапори не переходили цілими силовими та правоохонними відділами на бік кремлівського режиму, то не було б зараз цих десятків тисяч загиблих.

Не було б стільки стертих з лиця землі населених пунктів. Не було б такої страшної шкоди для економіки і життя людей. Не гинули б від ворожих боєприпасів діти та старики. Не гнав би страх мільйони українців за кордон…

Хоча, хто зна. Росія вже давно вирішила колонізувати України. Путін лише шукав слабину і підгодовував вату пропагандою. А як вата купилася? Чому зрадила свою Батьківщину, незалежність? Чому вирішила від’єднатись?

Очевидно, що відпрацьовувала рашистські гроші п’ята колона: проросійські медіа, церква, агенти впливу на найвищих рівнях. Але ж це все робилося на очах нашої влади. І це ж ми обирали людей у її найвищі ешелони.

Це ми дозволяли їм грабувати країну і знищувати на російське замовлення нашу армію. Це ми велися на проплачені політшоу, в результаті яких високопоставлені українські мерзотники уникали громадського осуду і знову пролазили у нардепи, міністри, прокурори та судді.

Це ми давали хабарі і купували місця у виборчих списках. Ми тридцять років викохували в країні корупційне суспільство потрійних стандартів.

Як сказав один поважний на Заході чоловік:

“Ви тридцять років глумилися на своєю суверенністю. І ця війна – наслідок вашої байдужості та нерозбірливості. Якщо ця викривлена суспільна система не буде зараз знищена, то навіть перемога у цій війні не стане гарантією того, що завтра ослаблена корупцією країна знову не стане жертвою чиєїсь агресії.”

Суспільство має очиститись

Брехливі та злодійкуваті чиновники мають зникнути, як такі. На всіх рівнях влади. Починаючи від старости села, закінчуючи нардепами, міністрами, вищими силовиками. Кожен обраний народом чиновник повинен працювати на зміцнення своєї країни та захищати інтереси свого народу.

Так, як написано в головному законі країни Конституції України. Зараз саме час перевірити кожну людину при владі на предмет її щирості та відданості країні та народу.

Щоб не тягнули гуманітарку, не крали з бюджету, не плутали комунальне майно зі своїм власним. Це треба робити вже зараз і жорстко карати за найменше зловживання. У Європі так: чиновник працює на громаду, на країну і на свій народ. А ми вже остаточно намірились в Європу.

Леонід Вихованець,
вінничанин