Зараз ситуація на фронті залишається вкрай складною. Особливо на Сєвєродонецькому напрямку, де ворог застсовує проти наших бійців всі види важкого озброєння крім ядерного.

Перевага рашистів, які стягнули сюди всі резерви 40 до одного в артилерії та 20 до одного в живій силі. Тому втрати серед бійців ЗСУ, на жаль, відчутні. Міністр оборони України Олексій Резніков назвав кількість військових, які щодня гинуть у війні з Росією

Він констатував, що кожного дня через війну з Росією гинуть до сотні українських військових. Крім того, щодня отримують поранення до 500 захисників. Про це повідомила пресслужба Міноборони

За словами Резнікова, Кремль продовжує тиснути масою, тобто великою кількістю своїх військ. Однак росіяни при цьому також зазнають великих втрат. Але поки що ворог має сили для просування на окремих ділянках фронту.

Однак, Україна не повідомляє загальну кількість втрат. За час повномасштабної війни було лише три повідомлення від президента Володимира Зеленського про втрати українських військових.

Так, 12 березня президент повідомив про 1300 загиблих захисників України. А 16 квітня Зеленський заявив, що загинули близько 2500-3000 українських військовослужбовців.
1 червня Зеленський повідомив, що щодня на фронті гинуть близько 60-100 захисників України. Ще півтисячі зазнають поранень.

Якщо враховувати, що сьогодні 9 червня, то статистика втрат може ьути значно сумнішою, ніж ми думаємо. Слава Героям! Слава мужнім воїнам ЗСУ, які стоять до кінця!

Втім, може порадувати президентська заява, що Україна “завдає окупантам таких втрат, яких вони і в страшному сні не бачили”.

Раніше радник глави ОП Олексій Арестович заявив, що кількість загиблих захисників України назвуть після закінчення війни, а наразі чекати появи таких даних не варто.

Василь Головко