Іллінецькій міський голова Володимир Ящук та начальник 1 відділу Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Роман Гончарук вручили матерям Героїв посмертні нагороди – орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Олександра Морознюка та Олександра Пошевка за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі відповідно до Указу Президента України №149/2022 від 19 березня 2022 року посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

– З великою повагою прийміть ці нагороди. Імена наших земляків – Олександра Морознюка та Олександра Пошевка, навіки будуть викарбовані на сторінках історії Іллінеччини та України. Вони взірець мужності, патріотизму, незламності. Дякую вам за гідне виховання синів. Завдяки таким хлопцям, їх жертовності та героїзму, Україна переможе! – сказав Володимир Ящук.

Старший солдат Олександр Морознюк та молодший сержант Олександр Пошевко разом воювали в зоні ООС/АТО у складі 9-го окремого мотопіхотного батальйону 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка.

У лютому 2022 року, коли росія розпочала повномасштабну війну, хлопці ні хвилини не вагалися і стали на захист рідної землі. Герої загинули в один день…

Слава Героям України!