У Вінницькій області співробітники Служби безпеки України викрили і блокували схему, яка дозволяла заробляти до 1 млн грн за ніч «лише» за сприяння чоловікам призовного віку незаконно перетнути державний кордон України.

Встановлено, що канал нелегальної міграції для військовозобов’язаних організував мешканець Могилів-Подільського району, місцевий підприємець.

Клієнтів підшукував через мережу Інтернет та власні зв’язки. Він пропонував свою «підтримку» чоловікам, які під час воєнного стану бажали уникнути мобілізації. «Тариф» становив 8 тисяч доларів США з особи.

Організатора схеми та трьох ухилянтів призовного віку правоохоронці затримали в прикордонній смузі поблизу села Козлів Могилів-Подільського району, вже після розрахунку за так звані «послуги з логістики».

У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 КК України  (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів) зловмисників затримано.

Триває досудове розслідування для встановлення усіх причетних до цієї злочинної схеми осіб.

Спецоперацію з викриття проводило Управління СБ України у Вінницькій області за координації Головного управління внутрішньої безпеки СБУ, а також Національної поліції, Держприкордонслужби, за процесуального керівництва Вінницька обласна прокуратура.