В машині перебувала проректорка та працівниця пенсійного фонду. Вони загинули.

Нагадуємо, нещодавно Мар’яна повернулась із Паралімпіади і привезла на Вінниччину золоту олімпійську медаль.

Ось що повідомили у Хмільницькому райвідділі поліції:

– 9 червня о 9 годині ранку до Хмільницького відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на автодорозі в межах села Пиківська Слобідка трапилася ДТП із потерпілими.

Оперативники на місці автотрощі встановили, що за кермом перебувала Паралімпійська чемпіонка, чемпіонка світу  з пауерліфтингу Мар’яна Шевчук. Керуючи автомобілем, рухаючись по автодорозі сполученням Хмільник – Калинівка, вона не впоралася з керуванням, внаслідок чого автомобіль потрапив у кювет та влетів у дерево.

Разом з Мар’яною в автомобілі перебували дві пасажирки, жительки Хмільника, проректорка Вінницької академії неперервної освіти – Галина Іваниця та Олена Гентош, яка останнім часом працювала в Хмільницькому пенсійному фонді.

Внаслідок зіткнення з деревом, вони разом із водійкою отримали тілесні ушкодження та були госпіталізовані до Калинівської лікарні. На жаль, від отриманих травм Галина Іваниця та Олена Гентош померли у медзакладі.

Мар’яна Шевчук знаходиться у лікарні на лікуванні. Сестра спортсменки на своїй сторінці у фейсбук повідомила про те, що стан Мар’яни стабільно важкий.

Олімпійська чемпіонка з тренером. Зараз Мар’яна бореться за життя. Двох пасажирок її авто вже хоронять

Колеги загиблої проректорки академії неперервної освіти Галини Іваниці на сторінці академії у Facebook написали:

Ми втратили свою дорогу колегу Іваницю Галину Афанасіївну. Добра, щира, завжди до всіх уважна, лагідна і усміхнена. Професіонал найвищого класу і майстер своєї справи, Галина Афанасіївна вкладала серце, мудрість і невтомну працю в розвиток нашого закладу, у розбудову педагогічної науки і просвітництво. Невимовний біль, сум і туга розпікають наші серця, а любов і вдячність подумки линуть до неї.

Вічна пам’ять Галині Іваниці.

В поліції повідомили, що призначено ряд експертиз, після проведення яких буде встановлено остаточну причину аварії.

За фактом автотрощі відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб).

За це передбачено покарання – до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Це дійсно фатум, бо чемпіонці світу, в разі доведення провини, може загрожувати тюрма.

Тетяна Квасюк