Свої тематичні роботи надали майстри народного малярства, гончарства і живопису Вінниччини.

Автори у своїх різножанрових роботах відтворили світлу радість Різдва Христового, яку відзначає весь християнський світ 7 січня. На полотнах і гончарних виробах колоритна яскрава народна коляда. Також відтворений вертеп з Віфлеєму, де народився Син Божий і якого найпершими привітали пастушки з ягнятками. Святкову Різдвяну мелодію доповнюють зимові пейзажі на картинах майстрів юних художників – вихованців Арт-майстерні «Скриня», художнього відділу ДМШ №2 м.Вінниці і зразкових аматорських студій – Клембівської ДМШ Ямпільського району і Могилів-Подільського МЦНТ.

Експозицію виставки прикрашають білосніжні витинанки. Цікаво побачити керамічні вироби від Тетяни Шпак з Бубнівки Гайсинського району, котра продовжує традицію бубнівського гончарства з білої глини, започаткованого братами Герасименками. Їхні сервізи кухонного посуду на початку 20 ст. славилися в Європі.

А ще на виставці широко представлена флористика. Це роботи Наталі Бойко, Оксани Юрчак, Миколи Плотнікова та неперевершені картинки учасниць народної аматорської студії «Чарівниця» Підвисоцького СБК Оратівського району Ніни та Галини Співак.
Зачаровує різьба по дереву досвідченого майстра Юрія Дяченка з Гайсина і Наталії Бондар з Вінниці.

Подільські вишивки представили Євдокія Чугунова, Ірина Савчук та Юлія Михалко. Солом’яні павучки, якими прикрашають оселі до Різдва Христового, виготовили Ірина Савчук, Володимир Карпуша, Анастасія Фоміна та Регіна Трейгер.

Ось такий своєрідний вінницький «Ермітаж», де можна побачити до 19 січня понад 200 неповторних робіт від 52 провідних та юних майстрів народної творчості.