Як відомо, для поїздок за кордон власним авто, останнім часом власники міняли свої посвідчення на нові, європейського зразка. Однак, процедура була доволі складною.

У зв’язку з важкою гуманітарною ситуацією, яка виникла внаслідок окупації росією частини української території, до країн ЄС змушені були виїхати майже 7 мільйонів громадян. Багатьом необхідно було терміново міняти свої водійські права.

Тому процедуру спростили і зараз заміна водійських прав на документ європейського зразка триває кілька годин. Обмін проводиться у сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ.

“Головний сервісний центр МВС України продовжує працювати для покращення життя українців, зокрема, залучаючи європейський досвід. Тому українське посвідчення водія адаптоване до документів Європейського Союзу.

Наразі замість піктограм, приміром, окуляри, на посвідченні водія розміщені коди, що теж використовуються в європейському водійському посвідчені.

Також у посвідченнях водія є відмітка про складання практичного іспиту на авто з автоматичною коробкою передач у вигляді коду “78”.

Отже, якщо ви хочете мати європейський документ, обмінюйте своє старе посвідчення у сервісних центрах МВС”, – йдеться у повідомленні.

Для обміну посвідчення водія необхідно надати паспорт, копію ІПН та наявне водійське посвідчення.

Нагадаємо, що у Вінниці обміняти водійські права можна також у двох відкритих сервісних офісах міської ради.

Василь Головко