Гайсинська громада проводжала Олександра Загинайла та Юрія Барвінка

Олександр народився в селі Бухни Погребищинського району Вінницької області. У 2005 році разом з дружиною Ольгою Валентинівною та трьома дітьми переїхав до с. Мар’янівка.

У 2014 році був мобілізований та протягом 18 місяців брав участь у антитерористичній операції. З початком російської агресії, маючи за плечима бойовий досвід і не вагаючись ні дня, пішов до Гайсинського центру комплектування та соціальної підтримки.

Загинув Олександр Загинайло 3 червня під час ведення бойових дій біля населеного пункту Времівка Великоновосілківського району Донецької області, отримавши вогневі поранення, несумісні з життям.

13 червня Гайсинщина прощалася з Юрієм Барвінком. Загинув герой 2 червня від осколкового поранення. Щирі співчуття батькам, дружині, дітям…

Від вибуху снаряда загинув жмеринчанин Віталій Вовк

З перших днів широкомасштабного вторгнення російських військ на територію нашої країни 55-річний жмеринчанин взяв до рук зброю, щоб захищати Україну, її незалежність та майбутнє кожного українця. Добрий, справедливий, доброзичливий, люблячий чоловік та турботливий батько – таким був та назавжди залишиться в серцях рідних Віталій. Він жив та працював на благо людей. Близько 30 років трудової діяльності Віталій Вовк присвятив залізниці. Загинув мужній воїн 25 травня з вірою у перемогу України.

Вихідними хмільнича ни зустрічали загиблих на фронті земляків – Валерія Гаврилюка та Анатолія Дармограя

11 червня у селі Порик прощалися із захисником України Валерієм Гаврилюком, який загинув під час бойових дій в районі м. Авдіївки Донецької області.

А 12 червня у селі Олександрівка Порицького старостинського округу Хмільницької громади відбулася церемонія прощання із захисником України Анатолієм Дармограєм. Герой загинув під час виконання бойового завдання в районі н.п. Краматорськ Донецької області.

Козятин прощається із Іллею Антонюком

Про короткий, але героїчний життєвий шлях молодого героя розповіла міський голова Тетяна Єрмолаєва:

– Ілля народився 25 вересня 1995 року. Навчався в школі №5, у Вінницькому транспортному коледжі. З квітня 2018 року по липень 2020 року відбував військову службу за контрактом в Національній гвардії України. У перші дні повномасштабної війни одним із перших прибув до першого відділу Хмільницького ТРЦК та СП та був призваний до лав Збройних сил України на військову службу на посаду старшого стрільця.

Ілля загинув 26 травня під час виконання службових обов’язків, поблизу населеного пункту Новокалинове Донецької області внаслідок танкового обстрілу.

У Шпиківську громаду прийшла трагічна звістка

26 травня на російсько-українській війні загинув житель села Юліямпіль Руслан Байбарза. Військовослужбовець був солдатом 2 кулеметного відділення окремого кулеметного взводу. Під час ведення бойових дій біля населеного пункту Авдіївка Донецької області життєва зірка Руслана згасла…

Барська громада схиляє голови у жалобі

У боротьбі з російським загарбником загинув солдат Андрій Шліпунов — житель села Слобода-Ялтушківська. Земляки згадують, що Андрій був людиною з незламним характером та принципами, без вагань пішов захищати Батьківщину. Ніщо не в змозі залікувати зранені серця рідних людей. Цього не можна ніколи і нізащо пробачити…

Денис Ковбасюк відав життя за Україну

Захисник з багатодітної родини, де було четверо синів і донечка, мама була удостоєна звання матері-героїні, тішилася дітьми та згодом – онуками. Денис відслужив у лавах Збройних сил України, закінчив Він­ ницький технічний коледж, одружився.

Дружина Людмила подарувала йому синочка і донечку. Жили в Якушинцях Він­ ницького району, Денис займався приватною справою. Щось планували, про щось мріяли, чогось прагнули. Допоки росія не прийшла нас «визволяти»… Денис вступив у Вінницьку територіальну оборону буквально на другий день війни. Певний час служив у Вінниці. А далі — Донеччина. Там і загинув…

Його поховали у Якушинцях, де залишилися без чоловіка молода дружина і без татуся — двоє діток: десятирічний Даніїл і семирічна Валерія.

Олексій Юрчак з Могилева-Подільського загинув на Донеччині

Про важку втрату повідомив міський голова Могилева-Подільського Геннадій Глухманюк. «8 червня у боях за незалежність України на Донеччині загинув наш земляк, могилівчанин, солдат ЗСУ, 29-річний Олексій Юрчак. Щирі співчуття батькам, рідним і друзям загиблого».

Нацгвардієць Олександр Глушко поліг у бою із окупантом

11 червня від важкого поранення на Сході України загинув випускник Калинівського технологічного коледжу Олександр Глушко. У стінах альма-матер його пам’ятають як розумного, мужнього юнака, який був здібним й активним студентом, надійним товаришем і справжнім патріотом.

Коли верстався номер газети, стало відомо, що 11 червня на війні загинув 32-річний лейтинант Національної Гвардії України Дмитро Лізавенко з Вінниці.