Ми уже повідомляли, що вінницькі перевізники нарікали на збитки через стрімке зростання вартості пального та на утримання бусів. Вінницька міська рада після перемовин з представниками ГО “Маршрут” погодилася на підвищення тарифів на проїзд.

Рішенням виконкому міської ради відкориговано тарифи на проїзд у маршрутних таксі. Вартість квитка по місту з 18 червня 2022 року становитиме 15 грн.

Нині діючі тарифи на перевезення пасажирів на маршрутних таксі затверджували в квітні 2021 року і становили від 10 до 12 грн. В умовах військового стану через агресію росії економічна ситуація в країні значно погіршилась.

«На 107% виросла ціна на дизельне пальне – з 27,54 грн/л (з ПДВ) у 2021 році до 57,00 грн/л (з ПДВ) у 2022 році. На 4,5% зросли витрати на технічне обслуговування і поточний ремонт в зв’язку з ростом курсу долара, від якого залежить ціна запчастин і паливно-мастильних матеріалів.», – каже голова громадської організація «Маршрут» Олександр Гота.

Розрахунки перевізників перевірені департаментом економіки і інвестицій Вінницької міської ради та приведені до вимог чинного законодавства.

Ціна на проїзд у міських маршрутках становитиме 15 грн. А на довших маршрутах таких, як №30А, №30Б та №33А – 18 грн. Стільки ж коштуватиме проїзд у нічному маршруті №25А.

Вадим Снігур