Майже половина цієї суми, 26 млрд, – додаткова винагорода за безпосередню участь у бойових діях. Гроші надійдуть військовим до 20 червня.

Військовослужбовцю, який бере безпосередню участь у бойових діях, держава сплачує 3 тис. грн на день. Небойовий день – 1000 грн.

Виплати складаються із двох частин

Сума залежить від завдань та місця, де їх виконують військові. Перша частина – щомісячне грошове забезпечення згідно з посадою, званням, вислугою.

Друга – додаткові винагороди, наприклад за знищену ворожу техніку. Літак – $1 млн, танк – $100 тис.

Тим часом голова голова фракції “Слуга народу” у ВР Давид Арахамія заявив, що щоденні втрати ЗСУ убитими та пораненими складають до однієї тисячі осіб. Зокрема кількість загиблих може складати від 200 до 500 бійців. Він також зазначив, що Україна мобілізувала мільйон людей і може мобілізувати ще два мільйони. Тому вона має можливість продовжувати битися на Донбасі, але потребує озброєння.

Дуже дорогою ціною дається Україні незалежність та демократія. Тому недоброчесним чиновникам, депутатам та олігархам уже зараз потрібно відмовлятися від зазіхань на державну кишеню. Бо, як кажуть на фронті, позбутися 10-15 корумпованих чиновників чи 5-7 олігархів набагато легше, ніж втрачати щодня 500 найкращих патріотів України.

Василь Головко