Вінницькою спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону доведено в суді вину громадянина України призовного віку, який за неправомірну вигоду намагався ухилитись від призову за мобілізацією, – повідомив заступник керівника Вінницької спеціалізованої прокуратури Богдан Луценко.

Наприкінці березня, громадянин, який підлягає мобілізації під час воєнного стану, надав неправомірну вигоду у розмірі 2000 доларів США службовій особі районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за ухилення від призову під час мобілізації.

15 червня Шаргородським районним судом Вінницької області хабародавця визнано виним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України та призначено покарання, у виді штрафу 68 тис. грн. Грошові кошти в сумі 2000 доларів США за рішенням суду конфісковано в дохід держави.

Також засудженому вручено повістку про виклик до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з метою вирішення питання щодо призову його на військову службу за мобілізацією.