Популярний український співак Дмитро Монатик дав перше інтерв’ю з початку російського вторгнення.

Він розповів про те, як допомагає Україні за кордоном, виступає на благодійних концертах та збирає кошти для допомоги рідній країні. Питання, чому він після початку війни Росії проти України не повернувся додому, Монатику не поставили.

«Потрібно бути корисним у своїй справі. Якщо ти сильний у тій чи іншій справі, але не такий сильний у військовій справі, потрібно знайти, як бути корисним для країни. Артоборона — це наш фронт. Сцена — це те, де ми можемо бути корисними. Хтось сильний у смм, хтось — у кулінарії, хтось — у волонтерстві. Коли ти зайнятий і почуваєшся корисним, це трохи відпускає біль», — розповів він.

У коментарях користувачі Мережі засудили Монатика за небажання повертатися в Україну: «Чому він жодного разу не приїхав в Україну, щоб підтримати людей тут своїми піснями чи просто присутністю?», «Боягуз», «Усі зірки першого ешелону за кордон втекли, а ті, хто був на других ролях, зараз у ЗСУ, теробороні, волонтерять», «Монатик для мене здувся, як виконавець і як патріот», «Тобі 36, захищай свою країну, ок?», «Як так сталося, що він говорить українською? Писав тільки московською мовою», — написали з критикою на Монатика в коментарях на YouTube.

Інші користувачі вважають, що співак гідно допомагає країні. Зібрані ним кошти на благодійних концертах, зокрема, і в США йдуть на підтримку ЗСУ.

Сергій Бойчук