Борис Джонсон вивчив українську!

З поваги до тебе, великий український народе! З поваги до тебе мужній воїне ЗСУ!

З поваги до тебе, українська жінко, яка сьогодні, рятуючи дітей і оберігаючи сімейне вогнище, нагадує Мадонну!

Великий прем’єр міністр могутньої і самодостатньої країни, до того ще й професор, у якого графік розписаний по секундах, зміг? А ви ще не дозріли? Не знайшли часу для української?!

Люди, ви що ущербні? Недолугі, щоб вивчити мову яка за милозвучністю офіційно визнана другою після італійської в світі?

Мову, на якій написано найбільше народних пісень у світі? Мову вашої рідної країни, в якій був найпрестижніший і найкращий вуз у світі?! Так, наша Києво – Могилянська академія! В ній мріяли навчатись студенти з усієї Європи. І вона була старшою навіть за Гарвард! Заснована в 1632 році!

І це вже в Києві, в цьому престижному вузі Європи здобув освіту студент Михайло Ломоносов. Який лиш після закінчення Могилянки заснував у Москві МГУ в 1755-му.

Мову рідної країни, в якій київські княжни і князі, а потім королеви і королі Європи знали по чотири мови і вчили своїх європейських чоловіків і дружин читати і писати, як наша королева Анна Київська, яка стала легендарною королевою Франції?
Ви ж знаєте, король Франції, її чоловік Генріх l був до одруження з нею не грамотним! Ставив хрестик замість підпису. А вона вже власноруч Реймське Євангеліє з наставниками в Києві переписала! І привезла його до Франції. На ньому потім давали клятву всі королі Франції. Ця книга ХІ столітня!

Так, коли ще не було й згадки про Москву! А Київська Русь вже була найбільшою і наймогутнішою державою Європи!

Київська Княгиня Ольга, ще в 948 році прийняла християнство, коли ще правила Київською Руссю як регент при малолітньому синові Святославі! Батькові Володимира Великого який в 988 році хрестив Київ та найбільшу в Європі державу Киівську Русь! Майже за 200 рокі до заснування села Москов, тобто Москви!
В нас була вже христянська митрополія в ІХ столітті! А в Москві вона з’явилась в ХVll -му! Через більше як 700 років.
То в чому ви «ущербні», дорогі украінці?!
Світ захоплюється вашою мовою, культурою! Перші особи ідуть до Украіни, дорогий наш Борис Джонсон втретє!
На цей раз вже в Свято Михайлівський золотоверхий собор завітав! Бо в Софії вже двічі побував!
А цей кафедральний монастир як і Софія був побудований також ще до заснування Москви в 1101-му.
Та наказом з Москви, особисто за розпорядженням Сталіна, він був обкладений вибухівкою і підірваний. Як заборонена більшовиками культова споруда!

Вже за часів незалежності був остаточно реконструйований…
Не знаю, що ще і кому треба доводити.

Принаймні Борису Джонсону точно нічого! Великий інтелектуал вже давно розібрався яка Вона древня, високоосвідчена українська нація. Між російською і українською він вибрав нашу!
А ви їхню?!
Ну погляньте на цього любчика ))). Ходить без охорони, привітний, простий і доступний! Навіть кіпу книг сам носить! Ось вона справжня демократія! І інтелект! Бо все геніальне вражаюче просте!
Борисе, ти точно будеш вписаний золотими літерами в список друзів Украіни! Назавжди! Спасибі тобі за допомогу і мову! Їй Бо розчулив до сліз..

Тетяна Редько