Турнір був присвячений пам’яті Миколи Капусти – сина власника спортивного клубу «Нокаут». Хлопець трагічно загинув у 2012 році.

20-річний Микола любив спорт, займався боксом, саме тому його батько, Сергій Капуста, вшановує пам’ять сина, фінансуючи та організуючи різноманітні спортивні проекти.

Спортклуб «Нокаут» вже шість років на своєму «канатному квадраті» проводить безкоштовні всеукраїнські та міжнародні боксерські змагання. І навіть напівпрофесійна боксерська команда «Українські отамани», серед учасників якої Олександр Хижняк, Василь Ломаченко, Олександр Усик, вважають «Нокаут» своєю домашньою ареною. На базі «Нокауту» безкоштовно тренуються близько 100 вінницьких спортсменів, а також проходять безкоштовну реабілітацію атовці.

Благодійник та меценат Сергій Капуста вважає, що усі бізнесмени мають долучатись до підтримки українського спорту, бо здорова нація – це майбутнє України.

– Звичайно, такі турніри недешево обходяться. Порахуйте: крім грошових премій учасникам змагань та тренерам, потрібно забезпечити їх усіх проживанням мінімум на 5 днів, харчуванням, оплатити дорогу. Та й крім цього є купа організаційних питань, які потрібно вирішувати. В середньому все обходиться в понад півмільйона гривень. Але це турніри пам’яті мого покійного сина, і я буду їх проводити, допоки вистачить сили і можливостей, — розповідає організатор спортивного заходу.

Цього року на вечорі боксу провели п’ять боїв у п’яти вагових категоріях.

Кращим боксером турніру став вінничанин Олександр Железняк – боксер легкої вагової категорії. Він отримав грошову винагороду від організатора турніру — 20 тисяч гривень.

Не залишились без премій і решта учасників турніру. Переможці поєдинків отримали за бій 10 тисяч гривень, переможені – 5 тисяч.

Родзинкою став поєдинок суперважковиків Віктора Вихриста та Роберта Жмурка, хлопці показали неабияку майстерність у ваговій категорії + 91 кг. Зірковим гостем турніру був Олександр Хижняк — український боксер-любитель, чемпіон світу 2017-го року, чемпіон Європи 2017-го року та чемпіон світу серед молоді 2012-го року.

– Я щороку приїжджаю на турнір пам’яті Миколи, хоча дуже багато часу проводжу на змаганнях за кордоном. І вже з особистого досвіду можу сказати, що боксерів-початківців підтримують в основному благодійники – люди, які небайдужі до цього виду спорту.

Нагадаємо, що Сергій Капуста постійно підтримує спортивні та соціальні проекти у Вінниці. Останній його подарунок місту – пам’ятник Симону Петлюрі.

Анна Вітрова