Якщо раніше всі обговорювали тривалу відсутність його як заступника голови облради на робочому місці та поїздку в Маямі, то сьогодні, коли він на Вінниччині заявляє про свою активну волонтерську та громадсько-політичну діяльність, до нього питання у громадськості як до симпатика УПЦ МП.

Днями він публічно повідомив, що придбав автомобіль і передає його на передову. Волонтерів, військових та їхніх рідних обурило, що фронтовий автомобіль депутат облради повіз освячувати до храму «московської церкви».

Ось що повідомив Ігор Хміль:

– Нашим спецпризначенцям із ЗСУ придбали автівку. Вже передали на виконання поставлених завдань. Освячення провів митрополит Вінницький і Барський Варсонофій. Машину придбали коштом «Добродар» Благодійний фонд Ігоря Хміля. Україна переможе!

Ця подія сколихнула волонтерський фронт Вінниччини

– За що ми воюємо? Якщо люди машини для ЗСУ освячують у московських попів… Чи я не розумію, чиї кагебістські осередки допомагали рашистам. Люди, схаменіться, бо це гидко. Я знаю випадки, як вони здавали наших військових, як ховали сепарів і ДРГ. Це люди, які ще нещодавно молились «о здравії Кіріла». Є українська православна церква — одна-єдина! — обурена волонтерка Тетяна Власюк.

– Ось так, поки наші діти і чоловіки життя віддають за Україну, депутати обласної ради прислужують московській наволочі в рясах… Вячеслав Соколовий, дуже сподіваюсь, що ви бачили роботу ваших «колег». Гидко… Знаю Ігоря багато років. Довгий час працювали спільно. І дуже неприємно, коли людина робить потрібну справу, допомагає Збройним силам, але так паплюжить свою репутацію. Моя дитина зараз на передовій, мій чоловік на фронті, а тут ми кланяємось священникам, які в проповідях Кіріла згадували?! — шокована Катерина Бевзюк.

– Ігор Хміль давній симпатик московської церкви. А тут знову лізе зі своїми московськими попами у ефір. І знаєте, що цікаво? Щоб ви розуміли, ці феесбешні попи на Вінниччині таке проповідували до війни, що волосся дибки… Чого вартує тільки їх «дєсантная школа цєсарєвіча алєксєя», де з дітей робили зомбі для московитської орди. Але деякі твердолобі «народні обранці» так і продовжують поклонятися цим батюшкам, — висловлюється волонтерка і дружина військововго Таїса Гайда.

Військовослужбовці пишуть з передової, що повернуться і усіх прихильників руського міра зачистять

– Ми повернемося, можливо, не всі, і от тоді вже не Бог буде суддею. Це не погроза, це жорсткий вирок майбутнього, — пише Євген Пересада.

Ось як прокоментував ситуацію Ігор Хміль:

– Ми вже передали на фронт не один автомобіль, і більшість їхала через церкву. Не розумію, чому саме зараз стільки розмов про це?! На освяченні були командири підрозділів, яким передавалися авто. І якби вони були проти освячення саме у цій церкві, я б прийняв їхній вибір і ми поїхали в інший храм. Я не фанатик, поважаю усі церкви. Та наполягаю на своєму конституційному праві на вільний вибір віросповідання. Бо саме право вибору і відрізняє нас від росіян. Чому вішаються ярлики про «московську церкву», вже немає МП, а є Українська Православна Церква. Нещодавно Папа Римський заявив, що НАТО могло спровокувати вторгнення рф в Україну, то тепер будемо і його цькувати? Сьогодні потрібно шукати те, що нас об’єднує, а не роз’єднує. У мене брат загинув на війні, друзі. Зараз мої хлопці на передовій, ми підтримуємо їх і їхні сім’ї. Не піарюся, я звітую за пророблену роботу, яку ми з сином виконуємо на благо України. Сьогодні тут, а завтра, якщо доведеться — на фронті.

Каріна МАЄВСЬКА