Своєю чергою, Арахамія звинуватив грузинського посадовця у поширенні фейків.

Гарібашвілі заявив, що народний депутат України і член делегації на переговорах із Росією Давід Арахамія сприяв тому, щоб Грузія не отримала статусу кандидата в ЄС.

Про це прем’єр сказав, представляючи звіт про роботу уряду:

“Одним із головних ініціаторів, який від Європи та США – я знаю це від наших європейських та американських колег – наполегливо вимагав, щоб Грузія не отримала статус кандидата, разом із вами, мої любі опоненти, був представник української влади пан Арахамія”.

Він додав, що нібито Європа отримала “ультиматум”: якщо Грузія отримає статус кандидата, Україна буде “дуже розчарована”.

У відповідь Арахамія звинуватив прем’єр-міністра Грузії в поширенні фейків:

“Зовсім нещодавно на засіданні ПАРЄ Гарібашвілі заявив про те, що нібито Арахамія їздив до Європи та США і відмовляв брати Грузію в кандидати на членство в Євросоюзі. По-перше, в Європі Арахамія не був. По-друге, в США Арахамія конкретно займався тим, що обґрунтовував концепцію про те, що пан Іванішвілі (експрем’єр Грузії Бідзіна Іванішвілі) є олігархом проросійського плану, який має маріонетковий уряд і по суті підставляє звичайний грузинський народ, який хоче в Європу”, – сказав Арахамія.

Він додав, що влада України “допомагатиме максимально Грузії стати членом Європейського Союзу”.

“І не звертайте, будь ласка, уваги на відверті вкидання і фейки грузинського уряду, зокрема прем’єр-міністра, який поширює недостовірну інформацію просто на замовлення одного олігарха”, – сказав глава фракції “Слуга народу”.

Як відомо, Грузія збирається вступити до НАТО, але перед цим хоче вирішити всі територіальні проблеми з росією.

Сергій Бойчук